Μ.Παπαδημητρίου: «Δεν αποφεύχθηκε η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας»

 Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, προχώρησε στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από την πανδημία.

«Η καταστροφή της οικονομίας που προκαλείται ακόμη και όταν η διάδοση της ασθένειας παραμένει υπό περιορισμό, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί» αναγνώρισε ο βουλευτής της ΝΔ στην ομιλία του.

«Πληρώνουμε το τίμημα» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου στο ίδιο πνεύμα και εναπόθεσε τις ελπίδες του για την ανάκαμψη της οικονομίας «στο εμβόλιο και τα φάρμακα» όταν θα έρθουν στην Ελλάδα.

Εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία του ότι με σκληρή δουλειά «θα καλυφθεί η ζημία» για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ακόμη ότι δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός για την ύφεση ρεκόρ που κατέγραψε η Ελλάδα στην ΕΕ στο γ’ τρίμηνο και επέκρινε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μίλησε για «ύφεση Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος δε στα στοιχεία του Προϋπολογισμού σημείωσε ότι οι κρατικές δαπάνες 67,2 δις ευρώ διατηρούν το σύνολο των κοινωνικών επιδομάτων, των συντάξεων και των αμοιβών του κράτους ενώ προστίθενται «όσα χρειάζονται» για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι δημιουργείται «σημαντικό έλλειμμα» ύψους 14,7 δις ευρώ και «πρωτογενές άνοιγμα ίσο με το 3,88% του ΑΕΠ» αλλά επισήμανε ότι αυτά θα καλυφθούν από εξωτερικό δανεισμό.

loading...