Εμβόλια κορωνοϊού και… εκτρώσεις! Το Βατικανό έδωσε συγκατάθεση!!! ΒΙΝΤΕΟ

Μία σοκαριστική σχέση…

Το Βατικανό ανακοίνωσε στο ποίμνιό του πως είναι «ηθικά αποδεκτή» η χρήση εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ακόμα και αν στην διαδικασία παραγωγής τους χρησιμοποιήθηκαν κυτταρικές σειρές που προέρχονται από τον ιστό εμβρύων από εγκυμοσύνες που τερματίστηκαν με έκτρωση!!!

Πολύ καλά διαβάσατε!

Η υπεύθυνη για δογματικά θέματα επιτροπή (Congregation for the Doctrine of the Faith) ανέφερε πως η χρήση τέτοιων εμβολίων επιτρέπεται άπαξ και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Σημειώνεται πως τα εμβόλια και της Pfizer και της Moderna έχουν κάποια σχέση με κυτταρικές σειρές που προέρχονται από τους ιστούς εμβρύων από αμβλώσεις του περασμένου αιώνα, όπως ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της στους Αμερικανούς Καθολικούς και η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ (U.S. Conference of Catholic Bishops) την περασμένη βδομάδα.

Όπως λένε από το Βατικανό, επειδή ο κορωνοϊός είναι ένας τόσο… σοβαρός κίνδυνος τέτοια εμβόλια «μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ήσυχη συνείδηση και με την συγκεκριμένη γνώση ότι δεν αποτελούν επίσημη συνεργασία με την έκτρωση από την οποία προέρχονται τα κύτταρα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των εμβολίων».

«Η επιλογή των εμβολίων δεν αποτελεί από μόνη της νομιμοποίηση, ακόμη και έμμεση, της πρακτικής των εκτρώσεων», συνεχίζει το Βατικανό.

Σε δηλώσεις του στο «Reuters» ο Δρ David Matthews, Ιολόγος του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ ισχυρίζεται πως «πολλά εμβόλια ιών γίνονται σε κυτταρικές σειρές που προέρχονται από έμβρυα και στην συνέχεια το εμβόλιο καθαρίζεται από αυτά τα κύτταρα σε εξαιρετικά υψηλά πρότυπα. Οι περισσότερες από αυτές τις σειρές (συμπεριλαμβανομένων των σειρών MRC-5 και 293) προήλθαν από δείγματα ιστών που λήφθησαν από έμβρυα αμβλώσεων στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 και τα κύτταρα από τότε αναπτύσσονται σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο».

Το «Reuters» αναφέρει πως οι κυτταρικές σειρές δεν αποτελούν τα ίδια κύτταρα από το νεκρό έμβρυο αλλά έχουν αναπτυχθεί σε εργαστήρια από πρωτογενή κυτταρική καλλιέργεια που λήφθηκε αρχικά από ένα έμβρυο. Ιδιαίτερα για τη σειρά MRC-5, αυτή προέρχεται από έκτρωση ενός λευκού αρσενικού εμβρύου τη δεκαετία του 1960. Μια άλλα σειρά, η WI-38 προέρχεται επίσης από έκτρωση του 1960.

loading...