Ένα νέο πραξικοπηματικό και απολυταρχικό κόμμα γεννιέται

 Η Κυβέρνηση κατέθεσε ένα πολυνομοσχέδιο με εκατόν εξήντα άρθρα μετά τα μεσάνυχτα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για μία και μοναδική συζήτησή του, καθώς επίσης για την ψήφισή του. Τονίσαμε πως δεν συμφωνούμε με τη συγκεκριμένη διαδικασία, ότι πρόκειται για μία πραξικοπηματική πράξη που καταργεί ουσιαστικά τον δημοκρατικό έλεγχο, ενώ επειδή θεωρείται επείγουσα η ψήφιση του νομοσχεδίου, προτείναμε να παραμείνει ανοικτή η Βουλή όσο χρειαστεί για την κανονική επεξεργασία. Δυστυχώς όμως, η Κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή μας, ενώ αιτιολόγησε τη θέση της με το ότι ανάλογα λειτουργούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν (!). 

Όμως, η απάντησή μας ήταν η αυτονόητη: Γι’ αυτόν τον λόγο κατάντησαν τα κόμματα την Ελλάδα ένα χρεοκοπημένο γερμανικό προτεκτοράτο και έναν ζητιάνο που δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε καν για την απαράδεκτη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, πόσο μάλλον να εγγράψει έστω το κατοχικό δάνειο, που είναι αναμφισβήτητο, στον ισολογισμό του κράτους.

Εμείς σεβόμαστε τη Βουλή και τη Δημοκρατία, ενώ ντρεπόμαστε για τα ακροδεξιού τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης. Είναι δε ειρωνικό πως προσπάθησαν να “βαφτίσουν” την Ελληνική Λύση ως ακροδεξιό κόμμα…

Οι διαφορές μας, ως Ελληνική Λύση, με τη Νέα Δημοκρατία είναι τεράστιες. Η σημαντικότερη είναι το ότι εμείς πιστεύουμε σε μία ελεύθερη, υπερήφανη, αξιοπρεπή και ανεξάρτητη Ελλάδα που δεν θα σκύβει το κεφάλι στους Γερμανούς.

Να σημειώσω επίσης πως η πανδημία δεν θα τελειώσει στις 31/3/2021, πόσο μάλλον όταν η πληροφόρηση των Ελλήνων για τα εμβόλια είναι η χειρότερη δυνατή. Αρκεί να αναφέρουμε πως ο Υπουργός Υγείας όταν κατέθεσε την τροπολογία για την εκστρατεία ενημέρωσης, δραπέτευσε αμέσως μετά, για να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών, οι οποίοι ασφαλώς για να πείσουν θα πρέπει πρώτα να πεισθούν οι ίδιοι. Δεν δρομολόγησε καν μία επιτροπή της Βουλής για την ενημέρωση των Βουλευτών σχετικά με το εμβόλιο, από επιστήμονες όχι από πολιτικούς, όταν δρομολογούνται δεκάδες άλλες επιτροπές για πολύ λιγότερο σημαντικά θέματα.

Απορούμε δε με το θράσος του Υπουργού Τουρισμού που δήλωσε πως κερδίσαμε το στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού, όταν τα έσοδά μας γκρεμίστηκαν στα 3,5 δισεκατομμύρια από 18,2 δισεκατομμύρια το 2019, ενώ αποτελεί τη βασική αιτία του δεύτερου κύματος της πανδημίας λόγω του λανθασμένου λογισμικού και της μη διεξαγωγής αρκετών τεστ στα σύνορα!

Έχουμε επίσης αναφερθεί δεκάδες φορές στις υπερβολικές προμήθειες, στα εξοντωτικά επιτόκια και γενικότερα στην αισχροκέρδεια των τραπεζών, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού τις έχει χαρακτηρίσει εδώ στη Βουλή ως καρτέλ, διεξάγοντας μία έρευνα που θα ολοκληρωθεί το ….2024.

Γιατί αλήθεια, έχει τόσο μίσος η Κυβέρνηση απέναντι στις επιχειρήσεις, στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τους επιβάλλει την επιδότηση των ενοικίων και ειδικά στη μαζική εστίαση; Μόλις στα 1,4 δισεκατομμύρια θα διαμορφωθεί ο τζίρος της λιανικής τα Χριστούγεννα από 3,5 δισεκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τα σούπερ μάρκετ όχι μόνο θησαυρίζουν αλλά αισχροκερδούν (όπως και τα ταχυδρομία).

Ατελείωτο το μαρτύριο και έρχονται πολλά ακόμη και πολύ χειρότερα

loading...