Translate the article and read it to your Language

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ;


 

 Το όργιο της παράνομης δόμησης στη Μύκονο έχει πλέον ονοματεπώνυμο.

Πρόκειται για τον περιώνυμο επιχειρηματία αρχιτέκτονα Πάρη Λιάκο και τη σύζυγο του Σούλα Ευθυμίου ή Αναστασία Λιάκου.

Με επιχειρηματικό όχημα την εταιρεία ¨Ακτές Αιγαίου¨ συνεχίζει σήμερα το καταστροφικό του έργο με νέα παράνομα κατασκευαστικά εκτρώματα .

Ο εν λόγω μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης του γνωστού 5* ξενοδοχείου ¨Κάβο Ταγκού¨ στη θέση Ταγκού της Μυκόνου το οποίο χρόνο με το χρόνο επεκτάθηκε, έτσι ώστε σήμερα να μην υπάρχει ούτε σπιθαμή εδάφους ακάλυπτη.

Τα χιλιάδες επιπλέον τετραγωνικά έχουν ήδη νομιμοποιηθεί διότι, ενώ κατασκευάστηκαν μετά το 2011, επίορκοι μηχανικοί βεβαίωσαν ότι προϋπήρχαν της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Βεβαιώθηκαν μάλιστα, ακόμη και κτίσματα που δεν είχαν κατασκευαστεί!!, για να μπορούν να κατασκευαστούν στη συνέχεια.

Βεβαίως αυτό είναι πολύ απλό να διαπιστωθεί αν υπάρξει έλεγχος. Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί αυτό το μεγαθήριο ξενοδοχείο είναι εκτός σχεδίου!

Ξενοδοχείο Κάβο Ταγκού. Έχει καλυφτεί όλο! Νέο οικόπεδο Β αρχαιολογική ζώνη του χάρτη της χωροταξικής Μυκόνου

2

Εικ. Το ξενοδοχείο Κάβο Ταγκού εκτός σχεδίου, έχει φτάσει μέχρι τον δρόμο !!!!!

Άτομα με υψηλούς προστάτες στην προηγούμενη κυβέρνηση το ζεύγος Πάρη και Αναστασίας Λιάκου, κατάφεραν να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο, να παρακάμπτουν δικαστικές και διοικητικές αρχές και να μεγαλουργούν προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα .

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι και με τη σημερινή κυβέρνηση συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι .

Έχοντας ως πολιτικά υποστυλώματα σε τοπικό επίπεδο το Δήμαρχο Μυκόνου και τον Περιφερειάρχη και υποχείρια τους την τοπική Αστυνομία και την Πολεοδομία, από το 2015 και έπειτα από δρουν ανεξέλεγκτα .

Σήμερα ο κύριος Πάρης Λιάκος διαπράττει νέο ανοσιούργημα .

Αφού αγόρασε το ακίνητο 9.300 τετραγωνικά μέτρα που εφάπτεται στο ξενοδοχείο του Κάβο Ταγκού, έβαλε μπροστά τα σχέδια του να χτίσει νέο 5* ξενοδοχείο . Κατέθεσε λοιπόν αίτημα στις 14-12-2018 για να του χορηγηθεί έγκριση προκειμένου

3

να αναγείρει ξενοδοχείο 5 αστέρων 39 κλινών στο εν λόγο οικόπεδο (βλ. στα ¨έχοντας υπόψη¨ του πιο κάτω εγγράφου).

Το αίτημα του απορρίφθηκε, διότι το ακίνητο ήταν παλαιό λατομείο και εμπίπτει στη Β αρχαιολογική ζώνη .

45

Ο κύριος Λιάκος επανήλθε με νέο αίτημα και με νέα σχέδια και εξασφάλισε άδεια στις 26/08/2020 με τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση χώρου προστασίας ευρημάτων Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος και επέκταση κοινόχρηστων χώρων ξενοδοχείου 5 αστέρων»!!

Ευρηματικός πράγματι τίτλος για οικοδομική άδεια με την οποία μπορούσε να κατασκευάσει ένα κτίριο 119,69 τ.μ., μια πισίνα και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

(Επισυνάπτω το στέλεχος οικοδομικής άδειας προς ενημέρωση).

6

Έχοντας στα χέρια του αυτή την περίεργα διατυπωμένη άδεια, ο κ. Λιάκος ουσιαστικά ξεκίνησε με το έτσι θέλω, να υλοποιεί την απορριφθείσα άδεια που αφορούσε το 5* ξενοδοχείο και μάλιστα στο πολλαπλάσιο!

Έτσι τα 119.69 τετραγωνικά μέτρα επιτρεπόμενου εμβαδού δόμησης μετατράπηκαν σε ένα ημιυπόγειο-ισόγειο 5.000 τετραγωνικά μέτρα, έναν όροφο από πάνω 4.000 τετραγωνικά μέτρα και σήμερα που αποστέλλεται η καταγγελία, προχωρεί σε τρίτο επίπεδο 2.000 τετραγωνικά μέτρα και αφήνει αναμονές για τέταρτο επίπεδο!!!

Για να καλύψει τα συγκεκριμένα αυθαίρετα κτίρια τοποθετεί έμπροσθέν τους τεράστιους σωρούς ογκολίθων, βαφτίζοντας αυτή την ασχήμια ως αναβάθμιση και αποκατάσταση τοπίου.

Οι επισυναπτόμενες πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν σε όλη τους τη διάσταση την απάτη που διαπράττεται.

Για το τελευταίο τερατούργημα <τα έχει χάσει πλέον> όλος ο κόσμος, διότι ουδέποτε έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, σε τόσο μεγάλη έκταση , σε περιοχή μάλιστα που δεν επιτρέπονται ξενοδοχεία, ούτε ισχύει ο τελευταίος νόμος αυθαίρετων 4495/17 (περί γειτνιάζοντος οικοπέδου σε ξενοδοχείο), διότι το οικόπεδο αγοράστηκε μετά το νόμο.

Μετά από συνεχείς καταγγελίες και διακοπές εργασιών, οι μηχανικοί του κατάφεραν και άλλαξαν σε ένα μήνα τον αιγιαλό! , πήραν συνέχιση εργασιών και θεραπεία του προστίμου των αυθαιρέτων τον μήνα Σεπτέμβριο και συνεχίζουν να οικοδομούν

7

ορόφους χιλιάδων τετραγωνικών, ενώ σκάβουν και υπόγεια παράνομη σήραγγα 15 μέτρων βάθους, ώστε να περάσουν κάτω από τον κεντρικό δρόμο και να δημιουργήσουν έξοδο προς την θάλασσα μέσα στον αιγιαλό!!!!

Είναι πολλά τα λεφτά, τόσα πολλά που δεν μπορείτε να το πιστέψετε .

Ενώ ο ίδιος είναι αρχιτέκτονας, η άδεια του στοίχησε 1 εκατομμύριο! H Πολεοδομία σύμφωνα με τα όσα ακούγονται <τσέπωσε> 400.000ευρώ!!! και η Περιφέρεια 300.000 ευρώ, ενώ η αρχαιολογία Κυκλάδων που υποτίθεται κυνηγάει τους πάντες, εδώ κάνει τα στραβά μάτια και ασχολείται μην πειράξουν δήθεν το εκκλησάκι που βρίσκεται 150 μέτρα πιο πέρα, όταν όμως ελέγχει άλλες υποθέσεις ,προβαίνει και σε αρχιτεκτονικούς ελέγχους και σταματάει οικοδομές , αν διαπιστώσει κάτι. Προκαλεί κατάπληξη ο κ. Εμ. Ψαρρός να μην βλέπει τόσους ορόφους και τις εκσκαφές κάτω από τον δρόμο, τις οποίες εκ του νόμου υποχρεούται να ελέγχει. . Επίσης τι κάνει η ΕΦΟΡΕΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ που επιμένει να έχει λόγο για την Μύκονο ?

Πραγματοποίησε ποτέ ελέγχους, ή ζητεί να εποπτεύει αφ’ υψηλού και εκ του μακρόθεν?

Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει ,να το γνωρίζουν όλοι στην Κυβέρνηση και να μην ασχολείται κανείς

Όλα αυτά είναι γνωστά παντού στις αρχές και δεν μπορούμε πλέον να κατανοήσουμε τι συμβαίνει.

8

Φ1 Έχει καλυφθεί ένας όροφος(ημιυπόγειο-ισόγειο) μέχρι τον δρόμο.

9

Φ2. Τέλειωσε το ημιυπόγειο-ισόγειο μέχρι το δρόμο και ξεκινάει από πάνω ο πρώτος όροφος .

10

φ3. Συνέχεια της προηγούμενης φωτογραφίας όπου φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει περίπου 3 μέτρα προς τα πίσω από τον δρόμο, έχει καλουπώσει πλέον τα πάντα! και καλύπτει όλο το υπόλοιπο οικόπεδο με κτίσμα περίπου 4 χιλ τετραγωνικά, πάνω από το προηγούμενο που φτάνει μέχρι τον δρόμο και πίσω από την πέτρινη επένδυση!!!!

11

Φ4. Αφού τελείωσε και αυτόν τον όροφο (πρώτος όροφος), σε όλη την έκταση του οικοπέδου, το καλύπτει μπροστά με βράχια!!!

12

Φ5

Φ6 και Φ7

13

14

Στις φωτογραφίες Φ5,Φ6 και Φ7 (25/12/2020) φαίνεται να οικοδομείται ο δεύτερος όροφος σε όλη την έκταση του οικοπέδου και να καλύπτεται ταυτόχρονα με βράχια, ενώ αφήνονται αναμονές για τον επόμενο!!!!!

Αυτά συμβαίνουν σήμερα, υπό τα βλέμματα Όλων των Αρχών, σε απόσταση 200 μέτρα μετά το παλιό λιμάνι και το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Επίσης ο κ. Πάρης Λιάκος έχει κατασκευάσει άλλο τερατούργημα στην παραλία Αγ. Στεφάνου.

Είναι τετραώροφο!! μέχρι πίσω και τον σταματάει κανείς!

Φ8 Ένα χιλιόμετρο πιο μακριά , οικοδομή του ιδίου στην παράλια Αγ. Στεφάνου.

Στην περίπτωση της Μυκόνου η χώρα θυμίζει μπανανία. Η διάβρωση των θεσμών έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Κανείς δεν ελέγχει, κανείς δεν ελέγχεται ,δεν τιμωρεί ται και οι καταγγελίες προς την Πολεοδομία την Αστυνομία και την Περιφέρεια εξα φανίζονται. Συνήθως βέβαια υπάρχει μια διακοπή στα συρτάρια της Πολεοδομίας , μια μήνυση στη Αστυνομία και μετά μια εκ των υστέρων νομιμοποίηση, ή θεραπεία και έτσι όλοι οι εμπλεκόμενοι θεωρούν ότι είναι καλυμμένοι, με τα τερατουργήματα αυτά του κ. Πάρη Λιάκου να συνεχίζονται κανονικά! , όπως και οι χρηματισμοί ανά εβδομάδα.

H καταστροφή της Μυκόνου, η παράνομη δράση υπηρεσιακών και πολιτικών παρα γόντων και η απώλεια δημοσίων εσόδων πρέπει να σταματήσουν τώρα. Οι ένοχοι επιτέλους πρέπει να τιμωρηθούν.

Κύριε Υπουργέ ΥΠΕΚΑ Κωστή Χατζηδάκη, πρόσφατα πρωτοστατήσατε να έλθει στη Βουλή και να ψηφιστεί νόμος που μεταξύ άλλων αφορά στη μείωση της εκτός σχε δίου δόμησης και ήλθατε σε σύγκρουση ακόμη και με Βουλευτές του κόμματος σας.

15

Πανηγυρικά τονίζατε στην ομιλία σας στη Βουλή ότι με τον νόμο αυτόν επιτελείτε σημαντική Τομή στα πολεοδομικά, μειώνετε την εκτός σχεδίου δόμηση και προστα τεύετε το περιβάλλον.

Αλήθεια από ποιους το προστατεύετε(από τους φτωχούς και αδύναμους), η καλύ τερα ποιους προστατεύετε, αφού τόσο μέσα στον νόμο , όσο και στην αγόρευσή σας επιμελώς αποφύγατε να αναφερθείτε στην ορθή και καθημερινή λειτουργία των υ παρχόντων ελεγκτικών μηχανισμών, που ειδικά στην περίπτωση της Μυκόνου - λόγω covid- έχουν προσληφθεί τόσοι πολλοί υπάλληλοι, που οι καρέκλες πλέον δεν επαρκούν?

Αυτά που συμβαίνουν στη Μύκονο δεν τα γνωρίζετε , η μήπως η ειδική σχέση σας με Τοπικούς Παράγοντες δρα ανασταλτικά στην εφαρμογή του νόμου, αφού η προ μη νών σημαντική καταγγελία -με σκανδαλώδεις παραβάσεις- που έφτασε στα χέρια σας , δώσατε εντολή να μην εξετασθεί (όπως διαρρέει το ίδιο το περιβάλλον σας)?

Αποδείξτε επιτέλους ότι υπηρετείτε την αλήθεια και κυρίως τις αρχές του Υπουργείου που σας εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός σας και τηρήστε αυτά που Εσείς ο Ίδιος πρόσφατα στην αγόρευση σας στη Βουλή αναφέρατε.

30/12/2020<ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥΡΛΟΥ-ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ>

Δεν υπάρχουν σχόλια :