Τι έμαθα τις τρεις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αν είσαι καρκινοπαθής και θες να πας για χημειοθεραπεία, τρως πρόστιμο. Αλλά αν είσαι υπέρκομψη σύζυγος του πρωθυπουργού ξεπερνάς τα εμπόδια της μετακίνησης από νομό σε νομό και να κάνεις κονσομασιόν στην Καλαμάτα.

Και ενώ η υπέρκομψη κυκλοφορεί ελεύθερα, η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εκλεγμένους εκπροσώπους της εστίασης, που διαμαρτύρονταν για το χάλι της καραντίνας έξω από το Μαξίμου. Ας πρόσεχαν να έχουν φέρει μαζί τους την Πρωτοψάλτη για να βγει έξω ο Τσόρτσιλ να τους ακούσει, ή ας είχαν τουλάχιστον μια μοτοσυκλέτα και να πουν ότι κάνουν μότο κρος  

Τρεις δημοσιογράφοι έχασαν την δουλειά τους, επειδή –καθένας για διαφορετικό λόγο- δεν ήσαν αρεστοί στην κυβέρνηση. Ανάμεσά τους και μία δημοσιογράφος του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, γιατί κανείς σε αυτή την χώρα και με αυτή την κυβέρνηση, κανείς δεν γλυτώνει αν δεν λιβανίζει τον Μωυσή.

Η ευγένεια δεν σπουδάζεται στο Harvard. Δύο φορές, απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στον Νίκο Φίλη, ο Πρωθυπουργός υπερέβη τα εσκαμμένα και απευθύνθηκε με σκαιό τρόπο.

Ο Πρωθυπουργός μοιάζει να έχει σοβαρά κενά μνήμης. Στην ομιλία του στην Βουλή, συμπεριφερόμενος σαν πεντάχρονο που «ρούμπωσε» τον συμμαθητή του, χαχάνιζε καταγγέλλοντας τον αρχηγό της αντιπολίτευσης πως ασκεί πολιτική «ό,τι να ‘ναι». Ο λόγος; Του θύμισε το ταξίδι του στη Γερμανία τον περασμένο Μάρτιο του 2020, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει διαγράψει από τη μνήμη του. Ίσως επειδή κρατάει αναμνήσεις μόνο από τα καλοκαιρινά του ταξίδια.

Ο υπουργός Υγείας κρίνει πως δεν υπάρχει λόγος να επιβραβευτούν ΚΑΙ οικονομικά οι εργαζόμενοι στην υγεία από τη στιγμή που έχουν επιβραβευτεί κοινωνικά και συναισθηματικά. Το χειροκρότημα στα μπαλκόνια που βγήκαμε τον Μάρτιο το βρίσκουμε σήμερα μπροστά μας…

Ο Χρυσοβορίδης λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα μπαίνει και θα σφραγίζει τα σπίτια (δεν κατάλαβα καλά, για να μην μπαίνουν ή για να μην βγαίνουν).

loading...