Απύθμενο τουρκικό θράσος – Ποια “Γαλαζια Πατρίδα”; Προωθούν χάρτη με τουρκικές ονομασίες νησιών σε όλο το Αιγαίο! Θυμήθηκαν ξανα τους… προγόνους τους οι Τούρκοι

Ένας άκρως προκλητικός χάρτης κάνει τον γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οποίο προωθούν οι Τούρκοι, στον οποίο τα νησιά του Αιγαίου έχουν τις “τουρκκές ονομασίες που δόθηκαν από τους προγόνους μας”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Βέβαια, στους ανιστόρητους Τούρκους, ας μιλήσει κάποιος, για τις ελληνικές ονομασίες στην Μικρά Ασία και σε τόσες άλλες περιοχές από την αρχαιότητα, περιοχές που σφετερίστηκαν…

Οι Οθωμανοί από την πρώτη περίοδο που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία, ξεκίνησαν να αλλάζουν τις ονομασίες χωριών, επαρχιών και ελληνικών πόλεων.

Αυτή η πρακτική δεν ελέμβανε χώρα μόνο επειδή δεν μπορούσαν να “προφέρουν” αλλά το έκαναν σκοπίμως, ώστε να “χαθεί” η ελληνική ταυτότητα των Ελλήνων κατοίκων τους οποίους ήθελαν να εκτουρκιστούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι Τούρκοι, προπαγανδίζουν τις επεκτατικές βλέψεις τους για το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Στη δημοσιοποίηση ενός προκλητικού διαδραστικού χάρτη για τη «Γαλάζια Πατρίδα», μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής Google Maps, προχώρησε το Κέντρο Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης και ο επικεφαλής του, τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων, Τζιχάτ Γιαϊτζί,

Ο χάρτης έδειχνε διχοτομημένο το Αιγαίο Πέλαγος, σύμφωνα με την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», τεμαχίζοντας παράλληλα και την ελληνική κυριαρχία στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, τα οποία κατηγοριοποιεί αυθαίρετα σε:
Ελληνικά νησιά (Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη)
Νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και είναι στρατικοποιημένα κατά παράβασή της (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Σάμος)
Νησιά που παραχωρήθηκαν στην Ιταλία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (Δωδεκάνησα)
Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στη λίστα EGAYDAAK και σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς η κυριαρχία τους δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα με Συνθήκες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο δε, πως οι Τούρκοι, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό έναν πόλεμο για την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, στοχοποιώντας πολλά εξ αυτών όπως τη Σάμο και το Καστελόριζο, ενώ όπως φάνηκε είχαν στρατολογήσει και μουσουλμάνους της Ελλάδας, για να κατασκοπεύουν τις κινήσεις των ΕΔ μας στα Δωδεκάνησα. 
Όλα αυτά φαίνεται να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης των Δωδεκανήσων αλλά και του συνόλου των νησιών του Αιγαίου από τους “γείτονες”. 
loading...