Αφύλακτη χώρα – Ούτε οι κακές καιρικές συνθήκες αποτρέπουν τους λαθρομετανάστες να εισβάλλουν στην Ελλάδα (βίντεο)

Ο χειμώνας έφτασε στο νομό Έβρου, οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό με πολύ κρύο και βροχές, αλλά δεν φαίνεται να αποτρέπουν τους λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες να περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μπορεί όντως οι ροές να έχουν μειωθεί, αλλά το πρόβλημα παραμένει, ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου. Εκεί οι λαθρομετανάστες κινούνται κατά ομάδες, εντελώς ανενόχλητοι και αφού πρώτα περνούν  με βάρκες τον ποταμό Έβρο, με την βοήθεια διακινητών τόσο από την τουρκική όσο και την ελληνική πλευρά. Το ΒΙΝΤΕΟ που εξασφάλισε το Evros-news.gr και είναι απ’ την περιοχή της Μάνδρας-Λαβάρων Σουφλίου, είναι χαρακτηριστικό:


Από εκεί οι λαθρομετανάστες κατά ομάδες και από αγροτικούς δρόμους, ανεβαίνουν προς τα χωριά του ορεινού όγκου, τα Πομακοχώρια, των οποίων οι κάτοικοι δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει, αφού τους βλέπουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι τόσο δίπλα όσο και μέσα στα χωριά τους.
Στο ΒΙΝΤΕΟ μια ομάδα λαθρομεταναστών να κινούνται ανενόχλητοι σε διάφορες περιοχές και να προχωρούν περιμένοντας τους διακινητές ώστε να τους οδηγήσουν προς την Ροδόπη και στη συνέχεια στο εσωτυερικό της χώρας, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι φωτογραφίες όπως βλέπετε είναι τις τελευταίες ημέρες και οι λαθρομετανάστες, όπως επανειλημμένα έχει αναδείξει το Evros-news.gr, κάθονται μέσα στο δάσος και ανάβουν φωτιές είτε για να ζεσταθούν λόγο του κρύου, είτε για να μαγειρέψουν. Αρκετές φορές μάλιστα επιλέγουν ακατοίκητα σπίτια και κάνουν το ίδιο, προκαλώντας πυρκαγιές που είναι καταστροφικές.

Όσοι τους συναντούν πάντως απλά τους αποφεύγουν και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τους σταματήσουν περιμένοντας την αστυνομία να έρθει για να τους συλλάβει, αφού δεν θέλουν να… μπλέξουν, όπως έγινε με το νεαρό κτηνοτρόφο στις Φέρες, ο οποίος και τραυματίστηκε προσπαθώντας να τους σταματήσει και καταδικάστηκε σε αρκετούς μήνες φυλάκιση με αναστολή.

loading...