Το κληροδότημα Σημίτη

 Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς πως ο πρωθυπουργός μίας χώρας δεν είναι υπεύθυνος για τη διαφθορά των υπουργών του ή δεν τη γνώριζε. Είναι όμως δυνατόν να πιστέψει κανείς πως δεν τη γνώριζε; Δεν φαινόταν ολοκάθαρα ο πλούτος και τα σπίτια που είχαν συσσωρεύσει, χωρίς κανένα φόβο μήπως αποκαλυφθούν; Αφού λοιπόν ασφαλώς τη γνώριζε, δεν ήταν και είναι υπεύθυνος; 

Εκτός αυτού, δεν ήταν μόνο η διαφθορά και οι μίζες υπεύθυνες για το κατάντημα της χώρας μας – αλλά πολλές άλλες ενέργειες και αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, το κληροδότημα Σημίτη είναι αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στην υπερχρέωση, συνεπικουρούμενο φυσικά από το κληροδότημα Καραμανλή – οπότε δεν είναι ότι καλύτερο να επεμβαίνουν σήμερα στην οικονομική ζωή της χώρας οι καταστροφείς της. 

Δεν υποτιμάμε βέβαια καθόλου την κακοδιαχείριση της κρίσης από το 2009 και μετά – η οποία καταδίκασε την πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη πατρίδα μας στη χρεοκοπία, στην υποθήκευση των πάντων και στην πλήρη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Ούτε το ότι, η πηγή των δεινών της Ελλάδας ήταν και είναι η άπατρις πολιτική και οικονομική της ελίτ που, σε πλήρη αντίθεση με τη γερμανική, δεν έχει καμία εθνική συνείδηση – ενώ σήμερα προετοιμάζεται για την επόμενη ληστεία: αυτή του ευρωπαϊκού πακέτου των 32 δις €.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...