Στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου, έκανα εξωτερικές εργασίες, σε μια υγρή ατμόσφαιρα, μέχρι το σούρουπο. Όταν μπήκα στο σπίτι μου, είχα αποκτήσει ήδη μια βραχνάδα.

Ας πειραματιστούμε, για να σωθούμε…

Μικρές και μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες πειραματίζονται για να φτιάξουν το εμβόλιο κατά του Κορονοϊού, και να σώσουν την ανθρωπότητα…, από το εκτός ελέγχου πείραμα της Φύσης…

Είναι πια φανερό σε όλους και σε όλες, ότι στη Φύση, τα πειράματα δεν σταματούν ποτέ. Κάποια από αυτά δημιουργούν βιώσιμα αποτελέσματα, κάποια άλλα δημιουργούν θνησιγενή αποτελέσματα. 

Κάθε όμως οργανισμός, που καταφέρνει να επιβιώνει επί εκατομμύρια χρόνια, σημαίνει ότι έχει ανακαλύψει αποτελεσματικούς μηχανισμούς άμυνας, απέναντι στους καθημερινούς εχθρούς που τον πολιορκούν, και είναι σκόπιμο να προκαλεί την προσοχή μας, και τη συστηματική παρατήρησή μας, μήπως τα όπλα του, είναι χρήσιμα και για τη δική μας επιβίωση. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων, και σήμερα το κάνουν πολύ συστηματικά, οι φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι και όλες, στο σπίτι μας, όσο γίνεται πιο συστηματικά.

Σήμερα επομένως, εκείνο που οφείλουμε να προσέξουμε, είναι να δούμε ποιοι οργανισμοί αμύνονται ικανοποιητικά, απέναντι στον Κορονοϊό που μας πλήττει, για να πάρουμε  και να χρησιμοποιήσουμε κι’ εμείς τα όπλα του. 

 Πολλοί από αυτούς τους οργανισμούς, είναι τα φυτά που  έχουμε στην κουζίνα μας, και τα χρησιμοποιούμε και στη μαγειρική μας. Η μετρημένη χρήση τους, είναι ακίνδυνη. 

Θεωρώ ότι μπροστά στην απειλή του Κορονοϊού, αλλά και τις άλλες ιογενείς νόσους που απειλούν τη ζωή μας, όλοι πειραματιζόμαστε με αυτά τα φυτά, αφού όλοι και όλες, έχουμε κάποια από αυτά στην κουζίνα μας, και ως μέρος, του σπιτικού μας φαρμακείου. 

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να περιγράψω τη δική μου σχετική εμπειρία, σε μια εποχή έξαρσης της επίθεσης που κάνει ο covid-19, στη ζωή μας.

 Στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου, έκανα εξωτερικές εργασίες, σε μια υγρή ατμόσφαιρα, μέχρι το σούρουπο. Όταν μπήκα στο σπίτι μου, είχα αποκτήσει ήδη μια βραχνάδα. Δεν την αξιολόγησα όμως, και δεν την αντιμετώπισα όπως έπρεπε. Τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες, έπεσα σε μια κατάσταση αδυναμίας. Για μια ημέρα, έκανα δέκατα, και στη συνέχεια ξεκίνησε ένας βήχας, που μου έκανε τη ζωή δύσκολη, έως εφιαλτική.

Ο Γιατρός που επισκέφτηκα, δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματός μου. Επειδή δεν είχα πυρετό, μου έδωσε ένα αποχρεμπτικό, και την εντολή, αν ανεβεί ο πυρετός μου, να τον ξαναεπισκεφθώ. 

Ευτυχώς, οργάνωσα εγώ την προστασία μου. Πήρα χάπια μουρουνέλαιου, και χυμό αλόης, για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Στη συνέχεια, αξιοποίησα το σύνολο των φαρμακευτικών και αρωματικών βοτάνων, που είχα στην κουζίνα μου. Συγκεκριμένα, έκανα ένα «τσάϊ», σε μια κατσαρόλα, στο οποίο έβαζα : Αποξηραμένα φύλα αγριελιάς, φασκόμηλο, λουΐζα, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπη, δεντρολίβανο, ένα ξύλο κανέλας, και ένα λεμόνι κομμένο σε φέτες. Το «τσάϊ» αυτό, αφ’ ενός το έπινα  προσθέτοντας μια  κουταλιά του γλυκού μέλι,  και αφ’ ετέρου σε ένα ποτήρι νερού με το «τσάϊ» αυτό, πρόσθετα τρεις κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι, και έκανα γαργάρες, κάθε φορά, που ο φάρυγγάς μου γινότανε ιδιαίτερα σκληρός.

 Ήταν πάντα χαρακτηριστική, η ανακούφιση που ένιωθα, σε πέντε ως δέκα λεπτά, μετά τη γαργάρα. Έτσι ξεπέρασα σιγά-σιγά,  το πρόβλημά μου. 

Στη συνέχεια, κάθε φορά που νιώθω βραχνάδα στο λαιμό, μια γαργάρα με το διάλυμα αυτό, με ελευθερώνει σε λίγα λεπτά. Πρόσφατα μάλιστα, στο τέλος μιας ημέρας, ένιωθα πονοκέφαλο και ρίγη. Έκανα τη γαργάρα μου, και το πρωί ήμουν περδίκι. 

Έχω την εντύπωση, ότι έχω ανακαλύψει ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο, προληπτικής προστασίας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει στη δική μου αντίληψη, είναι ότι με το διάλυμα αυτό, γίνεται μια ικανοποιητική απολύμανση της στοματικής μας κοιλότητας από το μεγάλο φορτίο των ιών, και ο οργανισμός προλαβαίνει να αντιδράσει, και να ξαναβρεί την ισορροπία του  και την υγεία του. 

Κατά συνέπεια, μια γαργάρα με το διάλυμα αυτό, στο τέλος της ημέρας, μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά, απέναντι στις ιώσεις, που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τη στοματική και ρινική μας κοιλότητα. 

Στην περίπτωση βέβαια που έχουμε ήδη πρόβλημα, θα πρέπει να κάνουμε όσες γαργάρες χρειαζόμαστε, για να απελευθερώσουμε πλήρως την αναπνοή μας. 

Κάνω αυτή τη δημοσίευση, επειδή χάνεται ήδη ο έλεγχος  πάνω στην πανδημία του Κορονοϊού, και επειδή η γαργάρα με τα βότανα αυτά, είναι το πιο αθώο φάρμακο που  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά  και επειδή δεν μπορώ να κοιμάμαι καλά, έχοντας την αίσθηση ότι δεν τόλμησα να γνωστοποιήσω μια παρατήρηση, που μπορεί να σώσει τη ζωή και πολλών άλλων ανθρώπων. 

Αν χρησιμοποιήσετε τη συνταγή αυτή, και διαπιστώσετε ανάλογα αποτελέσματα, θα παρακαλούσα,  να μου το κάνετε γνωστό, είτε  στο  messenger,  είτε με δημοσίευση. Έχω μάλλον τη βεβαιότητα, ότι μπορούμε να σωθούμε από τις ιώσεις, χρησιμοποιώντας έγκαιρα, το φαρμακείο της σοφής Φύσης, που γνωρίζει από εκατομμύρια χρόνια, να προστατεύει τους οργανισμούς της. Αν δεν είχε η Φύση αυτή τη σοφία, δεν θα υπήρχε ζωή στη Γη. 

Αν όλοι και όλες πειραματιζόμαστε ακίνδυνα, μαζί με τη σοφή Φύση, σίγουρα θα βρούμε πιο γρήγορα την απάντηση, σε κάθε μας πρόβλημα.

 Το πείραμα, όπως μας έδειξαν οι πειραματικές επιστήμες, είναι κύριος δρόμος προς την αισιοδοξία, γιατί ξεχωρίζει στα σίγουρα, το μύθο από την αλήθεια. Αρκεί το πείραμα να μην βάζει τη ζωή μας σε κίνδυνο.

Πούλος Θεολόγος

Φυσιογνώστης

loading...