Εχθροί της Ελλάδας Γερμανία-Βουλγαρία: Μπορίσοφ & Μέρκελ στήριξαν μέχρι τέλους την Τουρκία

 ”Μαχαιριά” από Γαλλία – Δεν μας στήριξε λόγω μη αγοράς των Βelharra

Όλοι ”άδειασαν” την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής. Οι νέες πληροφορίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ουδείς βρέθηκε στο πλευρό του Ελληνισμού.  

Βέβαια πως να γίνει αυτό όταν ακόμα και ο Κ. Μητσοτάκης δεν αντιστάθηκε! Η Γερμανία και η Βουλγαρία ήταν οι πιο… ομιλητικές μεταξύ των χωρών της ΕΕ που μπλόκαραν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανέφεραν πηγές στο EURACTIV.com.

”Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι ηγέτες της ΕΕ που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας”, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ουγγαρία ήταν επίσης αντίθετες, αλλά δεν το εξέφρασαν ανοιχτά, πρόσθεσαν οι πηγές.  

Το γνωστό μπλοκ Βερολίνου-Ρώμης-Μαδρίτης επέμενε στη γραμμή της αναβολής σοβαρών αποφάσεων – με τους Ιταλούς ιδιαίτερα αρνητικούς στην προοπτική νέων κυρώσεων κατά της Άγκυρας.    

Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου αποδυναμώθηκε από την διαφαινόμενη απροθυμία της Γαλλίας να επιμείνει σε πιο ουσιαστικά μέτρα, ενώ και η Αυστρία φάνηκε να επαναπαύεται με τις χλιαρές διατυπώσεις των αρχικών προσχεδίων.

 

Το Παρίσι είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένο με την Ελλάδα και αυτό το ”πληρώνει” η χώρα μας. Μπορεί να προχωράει η αγορά των μαχητικών, όμως η Ελλάδα ”έριξε”ακυρο στις Γαλλικές φρεγάτες, ενώ δεν προχώρησε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής. 

Eμείς απλά να σας θυμήσουμε τι ανέφεραν γαλλικά ΜΜΕ πριν λίγες ημέρες: 

”Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι, αφού η χώρα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας “παίζοντας τα ρέστα της” με τις ΗΠΑ, αντί να στηριχθεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γαλλία, η οποία ήταν πρόθυμη να προσφέρει ουσιαστική αμυντική συμφωνία στην κόντρα της Ελλάδος με την Τουρκία στην Μεσόγειο, μόνο που αυτήν δεν έχει υπογραφεί μέχρι τώρα”.              

loading...