ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΕΛΛΟΣ..

Μία φυλή αγρίων από την Αγαρμπουρία, με χαλκάδες σε διάφορα μέρη του βαμμένου σώματος και κόκαλα, απομεινάρια ανθρωποφαγίας, περασμένα στην μύτη τους και στα μαλλιά τους για… ομορφιά, έχει στρατοπεδεύσει έξω από τα σύνορα της Μπανανίας.

Οι Αγαρμπούρου έχουνε στήσει τα καζάνια τους πάνω σε φωτιές και μαγειρεύουν κρεμμύδια μέσα σε μπόλικο νερό. Ετοιμάζονται να κάνουν ντου στην Μπανανία, να αρπάξουν τους Μπαναναίους και να τους βάλουν στα καζάνια που βράζουν, για να φτιάξουν ένα πολύ ωραίο και νόστιμο στιφάδο.

Οι Μπαναναίοι βλέπουν τους Αγαρμπούρου να πλησιάζουν, να σφίγγουν τον κλοιό και, αντί να πάρουν τα όπλα τους να τους ορμήσουν να τους τρομοκρατήσουν και να τους κυνηγήσουν ώστε να τους αναγκάσουνε να πάρουν τα βουνά απ’ όπου ξεκίνησαν και να μην σκεφτούν, κατατρομαγμένοι, να ξαναέλθουν, αρχίζουην να πετάνε κάτι ακαταλαβίστικες φωνητικές κορώνες του τύπου: «Εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπης», «Το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», «Θα αποταθούμε στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ», «αυτά που κάνετε αντιβαίνουν στο Διεθνές Δίκαιο και την Συνθήκη της Αλαμπαμπρούκας», «Δεν θα συναινέσουμε να μπείτε στην Ε.Ε.», «Ανήκομεν εις την Δύση» και άλλα τέτοια.

Οι Αγαρμπουραίοι πλησιάζουν ακόμη περισσότερο. Οι Μπαναναίοι καταφεύγουν προ του μεγάλου κινδύνου στους άσπονδους φίλους τους. Αυτοί πρόθυμα παρέχουν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη τους και σπεύδουν να χαρακτηρίσουν προκλητικούς τους αλαλαγμούς των Αγαρμπούρου. Πολύ λάδι και… τηγανίτα τίποτα!

Οι Αγαρμπουραίοι στενεύουν πιο πολύ τον κλοιό και όλα αυτά που ψελλίζουν οι Μπαναναίοι τα εκλαμβάνουν σαν καρυκεύματα που θα κάνουν νοστιμότερο το στιφάδο.

Οι Μπαναναίοι, τώρα, υψώνουν τα χέρια τους στον ουρανό. Περιμένουν την εξ ύψους βοήθεια. Από εκεί ψηλά ακούγεται μια βροντερή φωνή: «Υπάρχει μία και μόνη λύση στο πρόβλημά σας και να η συνταγή της».

1. Ψάξτε να βρείτε ηγέτες αυτοδημιούργητους με… κότσια, για να πάρουν την κατάσταση στα μπράτσα τους και μην βασίζεστε σε φοβισμένους γιους, ανηψιούς και εγγονούς αποτυχημένων και ίσως και πουλημένων μπαμπάδων, θείων και παππούδων.

2. Φύγετε από την Ε.Ε., για να μην είστε υποζύγιο των Γερμανών.

3. Φύγετε από το ΝΑΤΟ, ένα δήθεν αμυντικό σύμφωνο, αφού ελλείψει εχθρών είναι επιθετικό και που το πληρώνουν πολλά κορόιδα, αλλά το χρησιμοποιεί μόνον ένας ξύπνιος που αυτομάτως σας μετατρέπει σε… κουτούς.

4. Διαγράψτε αμέσως και μονομερώς τα απεχθή χρέη που σας έχουν φορτώσει δολίως κάποιοι παμπόνηροι.

Βέβαια χρέη 360 δις € δεν μπορούν να εξοφληθούν ποτέ των ποτών και μόνιμα θα αυξάνονται. Επομένως, μαθηματικά, το μέλλον τους είναι να… χαρισθούν. Όμως όταν θα σας έχουν πάρει και τα… σώβρακα, η δωρεά θα είναι επιταγή χωρίς αντίκρυσμα.

5. Γυρίστε στο δικό σας νόμισμα. Είδατε τι έπαθαν ακόμα και χώρες-κολοσσοί που εγκατέλειψαν το εθνικό τους νόμισμα. 

6. Την κατάλληλη στιγμή εθνικοποιήστε την κλεμμένη Εθνική Περιουσία.

7. Αφήστε την καραμέλα της ανάπτυξης και των επενδύσεων και περάσετε στην Γεωργία και στην Κτηνοτροφία και

8. Ψάξτε για καλύτερους φίλους. Αρκετά φάγατε στην μούρη τους άσπονδους.

Αν δεν εφαρμόσετε την συνταγή αυτής της μοναδικής λύσης δεν πρόκειται να γλιτώσετε το στιφάδο και οι Αγαρμπούρου θα τρώνε και θα πίνουν στην υγειά σας

Ελπίζω να πήρατε χαμπάρι τι θέλει να πει ο… ποιητής.

Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΕΛΛΟΣ

loading...