”Βόμβα” Γεωργιάδη: Εξήγγειλε αμερικανικές φρεγάτες για το ΠΝ! – ”Άδειασε” τον Ν. Παναγιωτόπουλο

Ο κος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε στην Βουλή ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει κλείσει καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ για πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών, εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ κι ενίσχυσης με πλοία ενδιάμεσης λύσης του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά απεναντίας υπάρχουν συζητήσεις και με την Γαλλία για το θέμα.  

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

 

«Όσον αφορά το πρόγραμμα των 4 φρεγατών, όχι δεν γυρίσαμε την πλάτη σε καμία Γαλλία. Το ζήτημα αυτό είναι ακόμα ανοιχτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει εν συνεχεία «και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσφορά που θα έρθει ασφαλώς και με τους Γάλλους, αλλά και με άλλους».

Μιλώντας χθες στο “2nd South East Europe & East Med” Forum, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όμως έφερε τα πάνω κάτω.

Σε ερώτηση που το έγινε για το κομμάτι της αμυντικής βιομηχανίας, ο κος Γεωργιάδης ανέφερε: «το πρόγραμμα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη, πιο πιθανό με τις ΗΠΑ κι αυτό έχει να κάνει και με το (αμερικανικό) ενδιαφέρον μέσω της ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και την προσφορά για τις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά».

Ο κος Γεωργιάδης σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να εκτεθεί και δη σε ζητήματα που ο ίδιος έχει χειριστεί. Γνωρίζει ότι από την Δευτέρα ο Ειδικός Εκκαθαριστής, που έχει αναλάβει την αξιολόγηση των δύο προσφορών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχει θέσει εκτός διαδικασίας την συμβολική προσφορά της ΟΝΕΧ και έχει κάνει αποδεκτή μόνο την προσφορά της δεύτερης εταιρείας, ευρωπαϊκών συμφερόντων. Μένει πλέον να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτή από το ελληνικό δημόσιο.

Στην αναφορά του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρότι γνώριζε ότι η ΟΝΕΧ είναι εκτός διαδικασίας δεν είπε το παραμικρό για τον έτερο πλειοδότη, σαν να μην υπήρξε… ποτέ!

Όμως, με την δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης φέρεται να προεξοφλεί ότι το δημόσιο θα κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό! Μάλιστα, εν αντιθέσει με όσα ανέφερε ο κος Παναγιωτόπουλος στην Βουλή, φαίνεται ότι η προσφορά των ΗΠΑ – που σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχει συνταχθεί και LOR από το ΓΕΕΘΑ και το ΠΝ, η οποία βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού – προκρίνεται ως η πιθανότερη για την χώρα μας και η μη αναφορά στην Γαλλία σίγουρα κάτι σημαίνει. 

Η δήλωση από το 0:40 και μετά

loading...