Σπάρτης Ευστάθιος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: “Να επιτραπεί η Θ. Λειτουργία για τον λαό με περιοριστικούς όρους”

“Η διαίσθηση μου είναι ότι θα επιτραπεί η Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά  και για τον λαό αλλά με περιοριστικούς όρους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι περιορισμοί πρέπει να υπάρξουν διότι βλέπετε τι γίνεται με την εξέλιξη της πανδημίας”

Οι ανακοινώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Παράλληλα, αύριο και κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα αναμένεται ενδεχομένως να ανακοινωθούν και οι επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με τις εκκλησίες. Ήδη, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προκειμένου να παρθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Τα αιτήματα Μητροπολιτών και Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων

Υπενθυμίζεται επίσης, πως όλο αυτό το διάστημα αρκετοί Ιεράρχες, αντιδρούν και ζητούν ανοιχτούς ναούς

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και αιτιάται να ανοίξουν οι εκκλησίες τις επόμενες ημέρες.Παρόμοια επιστολή έχει λάβει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας κήρυξε την εκκλησία «υπό διωγμό» και ανακοίνωσε ότι 11-13 Δεκεμβρίου οι Εκκλησίες θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ παρομοιάζει την κατάσταση με καθεστώτα όπως η… κομμουνιστική Αλβανία αναφέροντας ότι αυτό δεν τιμά την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, κατέθεσε αίτημα προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να επιτραπεί στους Κερκυραίους να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, με αφορμή την επικείμενη εορτή του πολιούχου.

Επίσης, Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία αλλά και ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχουν στείλει το μήνυμα για ανοιχτές Εκκλησίες την περίοδο των εορτών

Άλλωστε για το ζήτημα αυτό υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου και συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες.

Ουσιαστικά αυτό που συζήτησε ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είναι το άνοιγμα των ναών κατά τα πρότυπα του περασμένου Πάσχα. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

https://www.vimaorthodoxias.gr/

loading...