Δένδιας σε Τσαβούσογλου: ”Φίλε μου… Μεβλούτ μην απειλείς την Ελλάδα-Γίνετε λιγότερο νεο-Οθωμανοί”

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ καλεί την Άγκυρα να απέχει από προκλήσεις και παράνομες ενέργειες

Απάντηση στις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Όπως σας ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα, σε άκρως απαξιωτικό ύφος ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε μήνυμα μέσω twitter στον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια. 

Μπορεί το μήνυμα να ξεκινά σε… φιλικούς τόνους, όμως είναι άκρως ειρωνικό και απειλητικό, αφού “συμβουλεύει” τον Νίκο Δένδια να μη ζητά βοήθεια από κανέναν και να μπεί στο “τραπέζι του διαλόγου” σε ένα τετ α τετ, το 2021. 

Σε ανάρτησή του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε προς τον Τούρκο ομόλογό του την ελπίδα η Άγκυρα «να εγκαταλείψει τις απειλές για πόλεμο κατά της Ελλάδας, να γίνει πιο ευρωπαϊκή και λιγότερο νεο-οθωμανική και να απέχει από προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητες» -ήτοι, τα τρία «Α», όπως γράφει χαρακτηριστικά, στην αγγλική γλώσσα («abandon», «aspire», «abstain»).

Κλείνοντας, δε, φρόντισε να «υπενθυμίσει» στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η μόνη βάση διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών είναι το Διεθνές Δίκαιο.   

Δένδιας: Δεν θα γίνει δεκτή η διεύρυνση ατζέντας που επιθυμεί η Άγκυρα 

 

Υπενθυμίζεται πάντως, πως ο Νίκος Δένδιας, την Κυριακή με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην πιθανότητα επανέναρξης του διμερούς διαλόγου πως «η Αθήνα αναμένει μία ημερομηνία από την Τουρκία αλλά η τελευταία θέλει μάλλον να είναι σίγουρη ότι δεν θα εισπράξει μία άρνηση». Αυτή δεν θα υπάρξει, ξεκαθαρίζει ο κ. Δένδιας «εφόσον το κλίμα είναι κατάλληλο, το Ορούτς Ρέις “δεν κόβει βόλτες” και θα έχουμε μία σταθερότητα, όχι κινήσεις τακτικής».

Με τη συνεχή επίκληση του αιτήματος για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η Άγκυρα δείχνει να επιθυμεί εκ των προτέρων διεύρυνση της ατζέντας. «Αυτό δεν θα γίνει δεκτό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και υπογραμμίζει ότι καμία τρίτη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.

loading...