Έρχονται μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης!

Έρχεται το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»

Εισάγονται οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

Η απαλλαγή από τον ΦΠΑ των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των διαγνωστικών τεστ που στοχεύουν στην πρόληψη και στη διάγνωση του COVID-19.

Η ένταξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία όρασης με ποσοστό άνω του 80%, σε ισχύουσες απαλλακτικές διατάξεις από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι 1.650 κυβικών εκατοστών.

Η υπαγωγή στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, από το 13% που ήταν μέχρι σήμερα, των ειδών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης.

Η παροχή της δυνατότητας στους πολίτες να υποβάλλουν εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, χωρίς την επιβολή προστίμου, οι οποίες αφορούν τα φορολογικά έτη από το 2010 και μετέπειτα, και υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από τις 31.12.2014 μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Η παροχή της δυνατότητας στους λογιστές-φοροτεχνικούς οι οποίοι ήταν ασθενείς και νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο λόγω COVID-19, να υποβάλλουν τις πάσης φύσεως δηλώσεις των εντολέων-πελατών τους σε μεταγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα, τον επόμενο μήνα από τον μήνα που έλαβαν εξιτήριο.

Πηγή: υπουργείο Οικονομικών

loading...