Αλεξανδρουπόλεως στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: “Ο Θεός φώτισε τους επιστήμονες και ανακάλυψαν το εμβόλιο”

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας –

“Ο φιλάνθρωπος Θεός ευλόγησε τους ερευνητές για να ανακαλύψουν το ευαίσθητο σημείο του κορονοϊού το οποίο πλέον καταπολεμείται με τα εμβόλια που κυκλοφορούν”, ανέφερε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφορικά με την έναρξη των εμβολιασμών στην χώρα μας.
Αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ :

“Οι ταπεινές προσευχές των Χριστιανών εισακούστηκαν και ο φιλάνθρωπος Θεός ευλόγησε τους ερευνητές και καθοδήγησε την έρευνα των μοριακών βιολόγων και των σχετικών επιστημόνων στο να ανακαλύψουν το ευαίσθητο σημείο του κορονοϊού το οποίο πλέον καταπολεμείται με τα εμβόλια που κυκλοφορούν.

Εύχομαι να δοθεί η δυνατότητα σε όλον ανεξαίρετα τον πληθυσμό να αποκτήσει πρόσβαση στην χρήση του”.
Εμβολιάστηκε ο πρώτος Ιεράρχης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών με την κωδική ονομασία «Ελευθερία» από το μεσημέρι της Κυριακής και μεταξύ των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν υπήρξε και από πλευράς Εκκλησίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος μάλιστα λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του σημείωσε πως:

“Στις ημέρες μας γίνεται πολύς λόγος για το νέο εμβόλιο και γίνεται προετοιμασία για τον εμβολιασμό των ανθρώπων. Επειδή ζούμε σε έναν ιδιότυπο αόρατο πόλεμο και μάλιστα παγκόσμιο, που γίνεται κυρίως στα Νοσοκομεία, αλλά και στις κοινωνίες και τα σπίτια, δεν πρέπει να μένουμε απαθείς, ούτε να παραμένουμε στις κερκίδες ως θεατές, αλλά να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πόλεμο”

Αναφορικά με την στάση την οποία θα πρέπει να τηρήσει η Εκκλησία στο ζήτημα του εμβολιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου σε γράμμα του προς τον Προκαθήμενο της Ελλάδικης Εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμο αναφέρει:

“Το ερώτημα που τίθεται είναι, τι πρέπει να κάνη η Εκκλησία στο θέμα αυτό. Νομίζω, κατ’ αρχήν θα πρέπει να ακούγονται οι εισηγήσεις της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Έπειτα, είναι ένα θέμα ελευθερίας του ανθρώπου, ο οποίος άνθρωπος έχει επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς του. Όπως σε όλα τα άλλα εμβόλια και τις ιατρικές θεραπείες δεν αποφαίνεται η Ιερά Σύνοδος, έτσι δεν μπορεί να αποφανθή και στο θέμα αυτό”.

Πότε μας έρχονται και άλλα εμβόλια

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ελλάδα παρέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου, την πρώτη μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

loading...