ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΙΔΥΜΑ ΜΕ ΝΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΑΤΟ





Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Παλαιότερα σε άρθρο μου είχα αναφερθεί σε μια απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί τεράστιο ντοκουμέντο, του ρόλου που πάντα έπαιζε το ΝΑΤΟ εναντίον της Ελλάδος, καλλιεργώντας και καλύπτοντας τις έκνομες και παράνομες δραστηριότητες της γείτονας Αλβανίας!

Σε αυτό το απόσπασμα (9 Αυγούστου 1999) σε χάρτη καταδεικνύονταν οι περιοχές ελέγχου που δραστηριοποιείτο η αλβανική Μαφία και αποδεικνυόταν ότι, η Μαφία “κυβερνούσε” και “κυβερνά” την Αλβανία!

Από αυτόν τον χάρτη στην απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, αποδεικνύεται πως το ΝΑΤΟ γνώριζε από τότε ότι υπήρχε αλβανική Μαφία και σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείτο! Καταγράφονταν δηλαδή οι αλβανικές εγκληματικές δραστηριότητες κατά περιοχή!

Παρακάτω, αυτός ο χάρης ανέφερε ακριβώς τα σημεία στην αλβανική επικράτεια, όπου γινόταν:

Λαθρεμπόριο τσιγάρων

Παράνομη μετανάστευση

Λαθρεμπόριο καυσίμων

Κυκλοφορία κλεμμένων αυτοκινήτων

Χημικά απόβλητα

Λαθρεμπόριο όπλων

Διακίνηση πορνείας

Διακίνηση ναρκωτικών

Άρα εξάγεται ότι το ΝΑΤΟ γνώριζε με τι νι και με το σίγμα όλες τις έκνομες – παράνομες – εγκληματικές πράξεις της Αλβανίας και όμως σιωπούσε! Πράξεις που εμμέσως πλην σαφώς, δρούσαν κατά των συμφερόντων της Ελλάδος, χώρας του ΝΑΤΟ που από το 1952 – επί κυβερνήσεως Νικολάου Πλαστήρα – αποτελεί μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας!

Ωστόσο, αξίζει πάλι να θυμηθούμε, τι έλεγε στην επιστολή του τότε ο Πρέσβης μας στο Βελιγράδι:

“Τα έσοδα του ταμείου προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία, το εμπόριο λευκής σάρκας και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Μόνο το εμπόριο ναρκωτικών αποδίδει ετησίως περισσότερα από 1 δις δολάρια στην Αλβανία”!

Έτσι αναρωτιέμαι, μέχρι πότε οι κυβερνήσεις μας θα εθελοτυφλούν και θα θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ δρα – τουλάχιστον – υπέρ του δόγματός του των “ίσων αποστάσεων” για τα μέλη – κράτη του;

Στρατολόγηση τζιχαντιστών στην Αλβανία…

Και βέβαια είναι εις γνώση του ΝΑΤΟ και του φιλότουρκου και συνάμα ανθέλληνα Γραμματέα του Νορβηγού πρώην Πρωθυπουργού και εκλεκτού της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Γενς Στόλτενμπεργκ, το γεγονός της “συγκεντρώσεως” το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήθους τζιχαντιστών στα προάστια των Τιράνων, οι οποίοι τάχατες φιλοξενούνται εκεί – πάντα σύμφωνα με την καταγγέλλουσα πηγή μας – εκπαιδευόμενοι άρτια για να είναι πανέτοιμοι να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επίλεκτη δύναμη που θα χτυπήσει το Ιράν! Ένα χτύπημα που θα φέρει την “ευλογία” των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ και της Τουρκίας!

Τουλάχιστον έτσι αφήνεται να διαρρεύσει! Χτύπημα δηλαδή στο Ιράν!

Αλλ΄ όμως μήπως η πληροφορία περί Ιράν είναι σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παραπληροφόρησης και αυτή η επίλεκτη στρατιωτική δύναμη στραφεί κατά της Ελλάδος; Με τις περιοχές της Κέρκυρας και της Β.Δ. Ελλάδος να δέχονται πρώτες τα χτυπήματα;

Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο, πως η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει, όχι μόνο τις αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τις δικές της στρατιωτικές Βάσεις τις ευρισκόμενες στην αλβανική Επικράτεια που αριθμούν περί τις δυο ταξιαρχίες!

Ατράνταχτη απόδειξη των λεγομένων μας (σ.σ. της πηγής μας) είναι η συνέχιση της κατεδαφίσεως των περιουσιών των Ελλήνων της Χιμάρας υπό τον Έντι Ράμα, η τρομοκράτηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και η ανέγερση υπερμεγεθών ισλαμικών τεμενών στο Μπεράτι, στο Αργυρόκαστρο, στο Τεπελένι κ.α.

Όσον αφορά το Ιράν, να θυμίσουμε, ότι το Ιράν είναι εχθρός του ψυχοπαιδιού της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν! Αλλά και του Πακιστάν! Όταν Τουρκία και Πακιστάν επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα χαριτζίδικο σκληροπυρηνικό χαλιφάτο στην ευρύτερη περιοχή! Μια συνένωση που μόνο το Ιράν μπορεί να αποτρέψει! Καθυστερώντας ή αποτρέποντας την τουρκική κυριαρχία σε Ευρασία – Αφρική! Που προπέτασμα όλου αυτού του σχεδίου ήταν ο πρόσφατος πόλεμος κατά των Αρμενίων!

Ας προσέξει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση τους φίλους της κι ας μην ξεχνά ότι αιώνιες φιλίες δεν υπάρχουν, παρά μόνο φιλίες αμοιβαίων συμφερόντων! Και το Ιράν κατά το παρελθόν μας έχει βοηθήσει!

Βαθιά φασιστικό καθεστώς η Αλβανία…

Επίσης μην ξεχνάμε, πως η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε δείξει απόλυτα ανακουφισμένη (πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;) όταν σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) υπήρξε η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ένωσης με την Αλβανία και τα Σκόπια!

Θα ενθυμείστε, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δυο χώρες των Βαλκανίων ήταν να ξεκινήσουν από πέρσι, αλλά στις 15 Οκτωβρίου 2019 η Γαλλία και η Ολλανδία είχαν διατυπώσει άρνηση (βέτο) αρχής αυτών των συνομιλιών, παραπέμποντας το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Τότε, ειδικότερα η Γαλλία δεν είχε καμφθεί, παρά τις αφόρητες πιέσεις της Γερμανίας, η οποία υποστήριζε ότι η μη άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τις δυο Βαλκανικές χώρες, εγκυμονούσε αποσταθεροποίηση (;;;) των Βαλκανίων!

Στη συνέχεια, τι ακριβώς άλλαξε και αποφάσισαν τα μέλη – κράτη της ΕΕ την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Σκοπίων, μόνο αυτοί γνωρίζουν και η ελληνική κυβέρνηση βεβαίως – βεβαίως!

Γιατί για εμάς, σε αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δεν υπήρξε καμιά αλλαγή πολιτικής πλεύσης του φασιστικού καθεστώτος της Αλβανίας προς τη νομιμότητα και τη δημοκρατία! Ούτε βέβαια σε αυτούς τους μήνες υπήρξε κάποια αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, εκτός φυσικά της επιθετικής διάθεσης της αδελφής χώρας της Αλβανίας, την Τουρκία, ώστε να παραβιάσει τα σύνορά μας στην Ελληνοτουρκική μεθόριο και στο Αιγαίο Πέλαγος!

Αγνώμονες, αχάριστοι, αλλά και επιθετικοί Αλβανοί…

Η Αλβανία δεν άλλαξε από την εποχή του Χότζα και ούτε ποτέ θα αλλάξει. Θα παραμένει ένα φασιστικό κράτος, που θεωρεί ότι είναι τουρκικό δημιούργημα! Και δεν το λέμε εμείς! Το λέει ο ιστορικός με διδακτορικό δίπλωμα στη Φλωρεντία της Ιταλίας, Όλσι Γιαζέτζι!

Δηλώσεις, όπως αυτές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν σε κανάλι των Σκοπίων:

“Οι Αλβανοί είναι ένα έθνος που εφευρέθηκε από τους Τούρκους, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο κατοικούσαν Σέρβοι Ορθόδοξοι, πριν έρθουν σε αυτό οι Οθωμανοί”!

Γι΄ αυτό η Αλβανία, παρ΄ ότι η οικονομική της ανάπτυξη οφείλεται στην Ελλάδα, μισεί την Ελλάδα, τόσο όσο και η Τουρκία, αφού αποτελεί δικό της τέκνο!

Τούτο αποδείχθηκε και πολύ πρόσφατα, από τις συνεχείς τοποθετήσεις Αλβανού Στρατηγού ονόματι Piro Ahmetaj (Πίρο Αχμετάι), ο οποίος ενοχλήθηκε βαθύτατα από το γεγονός της δημιουργίας στρατιωτικού φυλακίου στους Οθωνούς της Κέρκυρας! Στους Οθωνούς, που είναι κομβικό εθνικό – στρατηγικό σημείο για την Ελλάδα, αφού κόβει την όρεξη κάθε αλβανικής και τουρκικής φιλοδοξίας στην περιοχή! Γι΄ αυτό, αυτό το αλβανικό σκύβαλο χαρακτηρίζει ως ανοησία τη δημιουργία αυτού του φυλακίου από τον ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο (πατριωτική κίνηση που δεν αποτόλμησε καμιά άλλη στρατιωτική ηγεσία κατά το παρελθόν), λέγοντας, πως τάχατες υποβαθμίζει την εμπιστοσύνη (;;;) και την αμοιβαιότητα (;;;) των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας! Πως δυναμιτίζει το πνεύμα της προσπάθειας οριοθέτησης των υδάτινων χώρων των δυο κρατών!

Ωστόσο αυτή η στοχευμένη κίνηση, είναι σίγουρα εις γνώση του ΝΑΤΟ, αλλά και υπό των ευλογιών της Τουρκίας!

Βέβαια ο Αλβανός Στρατηγός, πολλές φορές με ακραίες θέσεις του έχει εκφραστεί ανθελληνικά και κατά το παρελθόν! Ταχθείς και κατά της πρόσφατης απόφασης της ελληνικής κυβερνήσεως στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν. μ. στο Ιόνιο Πέλαγος!

Αυτό το “παιδί” του δικτάτορα Χότζα, να σας γνωρίσουμε πως από το 2009 έως το 2013 ήταν ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση του ΝΑΤΟ. Αν σας λέγει κάτι αυτό!

Στρατιωτική ηγεσία που αρμόζει στην Ελλάδα…

Στο σημείο αυτό να πούμε για άλλη μια φορά, ότι η σημερινή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας (Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ), μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλάζουν τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή μας με τις αποφάσεις τους! Στον Έβρο, στο Αιγαίο Πέλαγος! Σε όλη την ελληνική Επικράτεια!

Δημιουργώντας στρατιωτικά φυλάκια – για πρώτη φορά – στην Γαύδο (το νοτιότερο σημείο της Πατρίδος μας) και στους Οθωνούς (το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος μας)! Ακυρώνοντας την προσπάθεια της Τουρκίας και της Αλβανίας, που λίαν προσεχώς, θα χαρακτήριζαν γκρίζα ζώνη τους Οθωνούς, ή μη ελληνική γη, όπως άλλωστε πράττουν σήμερα για το Καστελλόριζο!

Μια τακτική – στρατηγική πατριωτική στόχευση που δεν μπορούμε να διανοηθούμε, πως είναι δυνατόν να υπαγορεύθηκε από τον πολυπολιτισμικό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Εμπιστεύομαι λοιπόν απόλυτα τη σημερινή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, παρ΄ ότι ορισμένοι φίλοι μου είναι ακόμη διστακτικοί γι΄ αυτήν την απριόρι εμπιστοσύνη μου προς εκείνη! Λέγοντάς μου, πως επί των ημερών της δεν έγιναν δυο εθνικές παρελάσεις! Επί των ημερών της, ζει η χώρα μας τον εξευτελισμό του σουλάτσου του Oruc Reis στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο! Μου λέγουν ότι θα έπρεπε ο Α΄ ΓΕΕΘΑ να διαφωνήσει με τον Πρωθυπουργό και να παραιτηθεί!

Θα απαντήσω, ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτά τα ζητήματα τον έχει ο Πρωθυπουργός! Έτσι, σε τι θα ωφελούσε την Πατρίδα μια παραίτηση; Μια παραίτηση λοιπόν θα ήταν χρήσιμη, ή, η συνεχιζόμενη θωράκιση της ελληνικής Επικράτειας; Η συνεχιζόμενη άριστη εκπαίδευση σε συνεργασία με συμμάχους (Γαλλία, ΗΑΕ κλπ.) του έμψυχου δυναμικού του Στρατού μας; Των εξοπλιστικών προγραμμάτων θωράκισης της Πατρίδας, που πετυχαίνει ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και οι άξιοι συμπαραστάτες του σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό, που έλειπε από την Πατρίδα τα Μνημονικά χρόνια;

Να συμπληρώσω, πως σύμφωνα με ακριβέστατη πηγή μου, ο Α΄ ΓΕΕΘΑ, όταν φτάσει ο “κόμπος στο χτένι” θα πράξει το εθνικό του χρέος, ως γνήσιος και καθαρός Έλληνας πατριώτης!

Είναι γνώστης αυτών των δεδομένων η ελληνική κυβέρνηση;

Αυτή η δεξαμενή των παραπάνω πληροφοριών, είναι εις γνώση των υψηλών πολιτικών επιτελείων της ελληνικής κυβερνήσεως; Και εάν ναι, πως τις αξιοποιούν υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδος μας;

Έχουν γνώση για ύπαρξη εξτρεμιστικών “σεσημασμένων” αλβανικών στοιχείων που δρουν στην ελληνική Επικράτεια; Εάν υφίστανται, δεν οφείλουν να τους εκδιώξουν πάραυτα από την Ελλάδα;

Έχει καταγράψει η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατες δολιοφθορές από αυτά τα αλβανικά εξτρεμιστικά στοιχεία;

Είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός των επαναλαμβανόμενων “επιθέσεων” που δέχονται οι ιστοσελίδες του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και άλλες ιστοσελίδες των Ενόπλων Δυνάμεών μας;

Ας επανεξετάσει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση την στάση της στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Γιατί η είσοδος της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ισοδυναμεί με είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία!

Και το παρελθόν οφείλει να διδάσκει και όχι να εγκλωβίζει την ελληνική πολιτική στα θέλω του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας!!

loading...