Πρόεδρος Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής: Μας αποτελειώνουν “Η σημερινή κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τον κλάδο των ταξί”

 

Οι αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για τον κλάδο, δηλώνει στο iEidiseis ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Ευθύμιος Λυμπερόπουλος.   

Ως τραγική χαρακτηρίζουν την κατάστασή τους οι αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί, εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού και την παντελή έλλειψη ενίσχυσης του κλάδου από την Πολιτεία, όπως καταγγέλλουν.  

Μιλώντας στο iEidiseis, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Ευθύμιος Λυμπερόπουλος, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τον κλάδο των ταξί. Είχαν πρόβλημα προτού γίνουν κυβέρνηση, όταν ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση – τρία χρόνια προτού γίνει κυβέρνηση.

Θέλει να βάλει μέσα τις πολυεθνικές, δεν την ενδιαφέρει αν τα λεφτά από τα ταξί πηγαίνουν στο εξωτερικό και εισπράττουν ως τρίτοι, δεν εφαρμόζουν τους νόμους. Τώρα που έγιναν κυβέρνηση, ό,τι είχε ψηφίσει ο Σπίρτζης και όποιον άλλον νόμο υπήρχε, τα έχουν παγώσει», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η πρώτη της πράξη όταν εξελέγη, ήταν να περικόψει έσοδα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να μιλήσει με κανέναν. Με τον τρόπο αυτό έδειξε τις προθέσεις της. Αυτά ήταν ‘’δωράκια’’ που είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

«Κάθε χθες και καλύτερα»

«Πλέον, δεν μας απασχολεί απλώς πώς θα περάσουμε σήμερα. Υπάρχει και κάτι χειρότερο: ότι μετά την πανδημία δεν θα υπάρχουν πελάτες, διότι κλείνουν όλοι οι μικρομεσαίοι. Δεν υπάρχουν επιδόματα να στηρίξουν τον άνεργο τον μικρομεσαίο που έκλεισε, να δοθούν επιδόματα να ξανανοίξει και ν’ απασχολήσει εργατικά χέρια».

«Ήδη έχουν κλείσει 200.000 και μαθαίνω πως μπορεί να είναι άλλοι 300.000 που πάνε να κλείσουν αλλά δεν μπορούν λόγω χρεών. Πώς θα έχουμε δουλειά την επόμενη ημέρα;», σημείωσε.

«Μέσα από την πανδημία και την τραγωδία που ζει η χώρα μας, πάνε να ιδρύσουν πολυεθνικές και να καταργήσουν τους μικρομεσαίους. Μόνο όμιλοι θα παίρνουν επιδοτήσεις, το έδειξαν πεντακάθαρα, το είδαμε με και στις αερομεταφορές.

«Γιατί είμαστε εκτός επιδοτήσεων;»

Στην Αθήνα 4.000-5.000 ταξί είναι ακινητοποιημένα, στην επαρχία το ίδιο. Δεν υπάρχει δουλειά για τίποτα. Δεν επιδοτείται κάθε μήνα ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης, κάτι που έπρεπε να γίνεται, αφού είναι μια μικρομεσαία επιχείρηση που με τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση δεν μπορούν να μεταφέρουν πάνω από ένα άτομο», προσέθεσε.

«Και δύο και τρία άτομα θα μπορούσαν να επιτρέψουν, αφού όσοι μπαίνουν στο ταξί δεν είναι άγνωστοί μεταξύ τους: είναι από το ίδιο σπίτι, την ίδια οικογένεια κ.ο.κ. Και πάλι, βέβαια, δεν θα υπήρχε πολλή δουλειά», επεσήμανε.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει κι εδώ ό,τι έχει γίνει σε χώρες όπως η Πολωνία ή Αγγλία, με τα ‘’μαύρα’’ ταξί. Η κυβέρνηση, όμως, παρενέβη και στον συνδικαλισμό. Ο κλάδος πάει κατά διαόλου και οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες είναι στα κάγκελα. Αυτό συμβαίνει», κατέληξε. 

loading...