Φταίει το εμβόλιο για την λιποθυμία της;

Τον γύρο των ειδησεογραφικών πόρταλ του διαδικτύου κάνει από το απόγευμα της Παρασκευής η είδηση, πως νοσοκόμα σε νοσοκομείο στο Τενεσί πέφτει λιπόθυμη λίγη ώρα αφότου έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer-BioNTech.

Μεταξύ αυτών και το διαδικτυακό www.sputniknews.gr που αναφέρει:

Μια νοσοκόμα σε νοσοκομείο στην περιοχή Chattanooga του Τενεσί λιποθύμησε λίγο αφότου έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Η προϊστάμενη νοσοκόμα Τίφανι Ντόβερ έδινε συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο, σχετικά με τον εμβολιασμό της ομάδας της.

Απαντούσε με προθυμία στις ερωτήσεις μέχρι που άρχισε να δείχνει σημάδια αδυναμίας και σιγά σιγά έχανε τις αισθήσεις της.

«Όλο το προσωπικό, ξέρετε, είμαστε ενθουσιασμένοι που λαμβάνουμε το εμβόλιο. Είμαστε στη μονάδα COVID, επομένως, ξέρετε, η ομάδα μου θα έχει τις πρώτες πιθανότητες να λάβει το εμβόλιο» δήλωσε η Ντόβερ.

«Και ξέρω ότι είναι πραγματικά… Συγγνώμη, νιώθω πολύ ζαλισμένη» συνέχισε.

Όπως είπε στο Channel 3, σύμφωνα με το wrcbtv.com δεν είναι μια ασυνήθιστη αντίδραση γι’ αυτήν ενώ λίγο αργότερα εξήγησε τι συνέβη.

Η ίδια εξήγησε πως πάσχει από μια συγκεκριμένη ευαισθησία και πως αν νιώσει τον παραμικρό πόνο, όπως από τσίμπημα ή ακόμα και χτύπημα στο μικρό της δάχτυλο, μπορεί να λιποθυμήσει…

Χωρίς περαιτέρω δικά μας σχόλια!!

Του εμβολιασμού γίνεται στην Αγγλία…

Είχαν ενημερωθεί τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου πως σύντομα θα ξεκινούσαν στην χώρα οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, εντός του Δεκεμβρίου! Έτσι, ακριβείς όπως πάντα οι Βρετανοί ξεκίνησαν την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού!

Ωστόσο διαπιστώθηκαν πολλά ευτράπελα, αλλά και επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων γεγονότα!

Δείτε την χαρακτηριστική ανάρτηση από το ειδησεογραφικό πόρταλ www.newsbeast.gr:

Πετούν οι Βρετανοί πολύτιμες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech; Τι ακριβώς συμβαίνει με το εξτρά υλικό των συσκευασιών;

Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ της Daily Mail, κάθε φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer που καταφτάνει στην Αγγλία περιέχει τουλάχιστον άλλες δύο δόσεις. Αυτές οι δόσεις, όπως εκτιμούν παράγοντες του εθνικού συστήματος της χώρας, δεν χρησιμοποιούνται και πετιούνται στα σκουπίδια.

Ο ρυθμιστικός φορέας υγείας της Αγγλίας MHRA (UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) επιβεβαίωσε μάλιστα πως κάθε συσκευασία του εμβολίου περιέχει 5 δόσεις του εμβολίου. Το γυάλινο φιαλίδιο δηλαδή που περιέχει το σωτήριο υγρό έχει υλικό για 5 εμβόλια. Όταν ωστόσο το υγρό διαλυθεί για να χορηγηθεί στον ασθενή, τότε το εμβόλιο ανέρχεται στις 7,5 δόσεις.

Η Pfizer εξηγεί μάλιστα πως πράγματι τα φιαλίδια περιέχουν εξτρά δόσεις, για το ενδεχόμενο να χυθεί το υγρό κατά τη μεταφορά ή να κολλήσει μέσα στη σύριγγα.

Ο MHRA δήλωσε πως “μικρές ποσότητες του εμβολίου μένουν αχρησιμοποίητες”. Λέει πάντως πως αυτές οι ποσότητες δεν προορίζονται για χρήση, καθώς είναι εκεί μόνο για ασφάλεια.

Κι όμως, αν χρησιμοποιηθεί αυτό το εξτρά υλικό του εμβολίου που στέλνει η Pfizer, τότε οι δόσεις μπορούν να αυξηθούν ακόμα και κατά 40%, εμβολιάζοντας άλλους 320.000 ανθρώπους στη Βρετανία! Και από τις 40 εκατ. δόσεις που έχει παραγγείλει η Αγγλία στη Pfizer, θα προκύψει υλικό για να εμβολιαστούν άλλα 16 εκατ. πολίτες.

Στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί επισήμως η χορήγηση των εξτρά αυτών δόσεων…

Εσείς τι λέτε;;

Και στα δικά μας…

Σας το παρουσιάζουμε, όπως ακριβώς το βρήκαμε στην ειδησεογραφική διαδικτυακή πλατφόρμα http://greeknewsondemand.com/:

Λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση “Ελευθερία” για τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα σας παρουσιάζουμε το έντυπο το οποίο θα πρέπει να υπογράφει ο κάθε πολίτης με το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό.

Οι πολίτες θα πρέπει να υπογράψουν το συγκεκριμένο έντυπο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί και αποδέχονται τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και με αυτό ζητείται η υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.

loading...