Πολίτης στον Ευαγγελάτο: “Το εμβόλιο το προπαγανδίζετε μια χαρά…” Τον “έκοψαν” αμέσως… (Βίντεο)

 

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για τον εμβολιασμό

«Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου».

Τα παραπάνω, όμως, αναφέρει ο νόμος 4675/2020 που ψηφίστηκε στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας στις 11 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ 54/Α) περί «πρόληψης, προστασίας και προαγωγής της υγείας» αναφέρει στο άρθρο 4, παρ. 3β. Προκύπτει, λοιπόν, ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας και υπό προϋποθέσεις το εμβόλιο για τον κορονοϊό ενδέχεται να γίνει υποχρεωτικό για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου προϋποθέτει καθορισμένη περιοχή που θα υπαχθεί σε αυτήν και καθορισμένο χρονικό διάστημα ισχύος για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Πρόσφυγες, ΑΜΕΑ και εκτίοντες ποινή σε σωφρονιστικά καταστήματα ενδέχεται να είναι μέσα σε αυτές» εξήγησε στο Sputnik η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Συμπλήρωσε πως «σε κάθε περίπτωση αναφέρεται ρητά όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει και σύμφωνη γνώμη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, δεν προκύπτει από κάπου ότι θα γίνει υποχρεωτικό για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, όπως, για παράδειγμα, από 70 έως 90».

Όλα όσα ανέφερε πολίτης που είχε βγει σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό σταθμό του Mega, στην εκπομπή του Ευαγγελάτου.

Δείτε το βίντεο

loading...