«Μαξιλάρι» δεν υπάρχει. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο μύθος. Τα ταμεία της χώρας είναι άδεια.

Και θα συνεχίσουν να παραμένουν άδεια, όσο δεν υπάρχει πρόθεση για το αντίθετο. Η ΝΔ είναι φανερό πως δεν θέλει να αλλάξουν τα πράγματα. Θα έλεγε σχεδόν κανείς πως κινείται ρατσιστικά απέναντι στον Έλληνα, όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το νομοσχέδιο που προωθεί αυτή τη φορά η κυβέρνηση, αποτελείται από εντολές των θεσμών, της τρόικας δηλαδή με το νέο όνομά της, έτσι όπως αναγράφονται στην όγδοη αξιολόγηση. 

Αφού λοιπόν η τρόικα κατάντησε πάμπτωχους τους Έλληνες, θέλει να τους πείσει πως ενδιαφέρεται για την επιβίωσή τους, όταν την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει στη σελίδα 53 της αξιολόγησης ως σημαντικό βήμα προόδου τον πτωχευτικό νόμο- έκτρωμα.

Με απλά λόγια, αφού κατασχεθούν και πλειστηριαστούν τα σπίτια των Ελλήνων, με τη διαδικασία βέβαια του κατεπείγοντος, με τους δανειολήπτες άστεγους και άνεργους, θα φροντίσει να μην πεθάνουν, επιδοτώντας τα ελάχιστα έξοδα επιβίωσής τους.

Τώρα δήλωσε πως θα στηρίξει ακόμη εκατόν τριάντα χιλιάδες, με εξαίρεση όμως τους προηγούμενους, αφήνοντας χωρίς καμία βοήθεια τους υπόλοιπους, δηλαδή πάνω από διακόσιες τριάντα χιλιάδες Έλληνες. Το κόστος της θα είναι περί τα 100 εκατομμύρια συνολικά, όταν για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δαπάνησε το 2020 στον προϋπολογισμό 605 εκατομμύρια ευρώ, που αν έδινε επιδόματα σε όλους τους Έλληνες, θα έπαιρνε ο καθένας από 1.100 ευρώ.

Αυτό δεν είναι η επιτομή του ρατσισμού; Να δίνεις, κατά παρομοίωση, τρόφιμα στον γείτονα και να αφήνεις τα δικά σου τα παιδιά πεινασμένα; Έχεις σ’αυτή τη περίπτωση το δικαίωμα να λέγεσαι πατέρας ή μητέρα; 

Ο ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να προστατεύει τους πολίτες της (τα παιδιά της). Έχει η ΝΔ δικαίωμα να είναι κυβέρνηση και ο “προστάτης” όλων μας, όταν φέρνει τέτοια νομοσχέδια στη βουλή και τα ψηφίζει και μόνη της;

loading...