Απλά λέμε “σ’αγαπώ” κενά και ρηχά, δανειζόμαστε την λέξη χωρίς την πλήρη ουσία της.

Κάνουμε μια μορφή δανεισμού για να εκφράσουμε κάτι που στην πληρότητα και στο βάθος του δηλώνουμε απόντες. Παίρνουμε ένα χιλιοστό της αγάπης το σαπίζουμε και το καταστρέφουμε με τις αμαρτίες μας και το προσφέρουμε για διαμάντι ενώ της αξία της ουσία την σκορπίσαμε στο χρόνο με τον καλπασμό του εγωϊσμού μας.

Μην δίνεις λοιπόν, ημερομηνία λήξης στην λέξη υπάρχει κάποιος που της δίνει αιωνιότητα και αυτός ειναι ο Κύριος Ιησους Χριστός και σου δίνει αυτή την πηγή της αγάπης μέσο των αχράντων και επουρανίων μυστηρίων Του. Μην την σκοτώνεις δίνοντας της επίγεια σημασία όταν ακτινοβολεί η επουράνια ουσία. Ο Κύριος ήταν, είναι, και θα είναι εδώ για σένα σε περιμένει να του ανοίξεις την πόρτα να μπει μέσα σου το φώς της αγάπης που δεν είχες φανταστεί ούτε στο ελάχιστο αλλά δυστυχώς σε αυτό αρκείσαι.

Απλά να θυμάσαι αδερφέ μου αυτή η πόρτα έχει πόμολο μόνο απο μέσα οπότε η καλή σου προαίρεση και θέληση είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα της πύλης του παραδείσου. Η αγάπη εκφράζεται με έργα που αντίκρισμα έχουν όχι μόνο στην παρούσα ζωή αλλά και στην μέλλουσα. Έργα που δεν θα σβήσουν στην παρούσα ζωή αλλά θα ανθίσουν στην μέλλουσα. Αυτά τα έργα και αγαθά είναι κατακτήσεις των αρετών και καθαρισμός των παθών της καρδιάς μέσο της Ορθοδόξου οδού ιάσεως και αναστάσεως. Έργα όμως «κόποις κτώνται» οπότε καλό αγώνα με «όπλα» την προσευχή , την Θεία μετάληψη, την μετάνοια, την ταπείνωση και την υπακοή..

loading...