Έκανα μια ανάρτηση προ 3ημερου αλλά πολλοί δεν την κατάλαβαν.

Τα δημόσια νοσοκομεία ανέκαθεν έπασχαν από έλλειψη νοσοκόμων και γι’ αυτό επέτρεπαν την παραμονή στα δωμάτια των ασθενών συγγενών ή αποκλειστικών νοσοκόμων με έξοδα του ασθενούς, οι οποίοι υποκαθιστουσαν κατά μεγαλο μέρος την.πλημμελή παρουσία των νοσοκόμων.

Αυτοι ταιζαν τους ηλικιωμένους οταν ερχόταν το φαγητό, αυτοί τους έδιναν νερό, αυτοί τους ξεσκατώνανε, αυτοί ειδοποιουσαν τις νοσοκόμες να αλλάξουν το σακουλάκι με τα ούρα από τον καθετήρα, αυτοί σήκωναν λιγο τη πλάτη του.κρεβατιού, αυτοί τα έκαναν όλα.

Σε ένα δωμάτιο 6 ασθενών, οι 4 είχαν δικό τους άνθρωπο και όλα πήγαιναν καλά γιατι πλέον οι νοσοκόμες ειχαν να περιποιηθουν μόνο 2 από τους 6.

Το κράτος βολευοταν γιατι δεν προσλαμβανε προσωπικό και η δουλειά έβγαινε μια χαρά, τουλάχιστον ως προς τη σωστή φροντιδα και υγιεινή.

Αυτο την 1η Σεπτεμβρίου άλλαξε.

Το υπουργείο απαγόρεψε οποιαδήποτε είσοδο τρίτου στα νοσοκομεία.

Ξαφνικά λοιπόν το προσωπικό είχε να διαχειριστεί τους τριπλασιους ασθενείς από πριν. Καμιά επιπλέον πρόσληψη δεν είχε γίνει, με αποτέλεσμα οι δυστυχείς και ηλικιωμένοι ασθενείς να αφεθούν στη τύχη τους με πλημμελή φροντιδα και ετσι να αδηγουνται αργά ή γρήγορα για διασωληνωση σε ΜΕΘ, οπου οι μισοί πέθαιναν.

Σημειώνω, οτι εξ αιτίας της πλημμελούς περιποίησης και υγιεινής, σε αυτούς τους τελευταίους μήνες θερίζουν οι ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις κάθε είδους που ως γνωστόν είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν για να δοθεί η σωστή αντιβιοτική αγωγή.

Δεν φταίνε οι νοσοκόμες, δεν φταίνε οι γιατροί. Αυτοί όλοι κάνουν ό,τι μπορούν.

Φταίει το κράτος που χωρίς να προετοιμαστεί κατάλληλα με επιπλέον προσωπικό διέκοψε σε μια μέρα τους ιδιώτες φροντιστές και αποκλειστικές νοσοκόμες.

Όσοι είχατε ηλικιωμένο σε νοσοκομείο, σίγουρα καταλαβαίνετε τι έχω γράψει και αν αυτά ειναι αληθινά.

Dimitris Chatzinikolaou

loading...