Το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε πως τα διπλώματα οδήγησης αυτοκινήτων με τα αντίστοιχα των δικύκλων ως 125 κ.εκ. θα είναι ισοδύναμα, αλλά με προϋποθέσεις!

Η ισοδυναμία θα είναι εν μέρει (demi) και θα αφορά μόνο όσους έχουν δίπλωμα οδήγησης για πάνω από 12 έτη ή θα είναι άνω των 30 ετών! Οι συγκεκριμένοι οδηγοί αυτοκινήτων θα μπορούν να αποκτούν και δίπλωμα οδήγησης για δίκυκλο έως 125 κ.εκ. μόνο κατόπιν πρακτικών εξετάσεων οδήγησης χωρίς να είναι απαραίτητη η συμβολή Σχολών Οδηγών καθώς θα μπορούν με το δικό τους δίκυκλο ή κάποιου γνωστού τους να μεταβαίνουν στο χώρο εξετάσεων ώστε να περάσουν μόνο από τις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης!

Οι οδηγοί αυτοί θα εξαιρούνται από τις θεωρητικές εξετάσεις και τα μαθήματα οδήγησης και με αυτό τον τρόπο το κόστος απόκτησης της άδειας οδήγησης για δίκυκλο 125 κ.εκ. θα αφορά μόνο στην απόκτηση του e-παραβόλου προγραμματισμού πρακτικών εξετάσεων που κοστίζει μόλις 15 ευρώ!

Με αυτό τον τρόπο τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκτιμούν πως ικανοποιούν τα αιτήματα των Σχολών Οδηγών όσο και των πολιτών αλλά και εμπόρων δικύκλων.

Πηγή: Newsauto.gr

loading...