Η Ταντρική γιόγκα, η wicca, η σεξουαλική μαγεία, και ο Άλιστερ Κρόουλι.Γράφει η Μarkesina-Αριστονίκη Δημητριάδη (Ιστορικός και πρώην μέλος της tantric yoga team).  


Η Θεοσοφία της Έλενας Μπλαβάτσκυ, αποτελεί  την βάση του παγανισμού, την σύγχρονη  εποχή. Η Άννα Μπεζάντ, και η Αλίκη Μπέιλι είναι οι συνεχιστές, στο έργο της Μπλαβάτσκυ. Η Έλενα Μπλαβάτσκυ. ήταν εκείνη η οποία συνέχισε την αρχαία θρησκεία, την οποία ενέταξε στο θεοσοφικό της σύστημα.. Στις αρχές του 20ου αιώνα έχουμε την στροφή πολλών Ευρωπαίων στον σατανισμό, με κορυφαίο τον Άγγλο Άλιστερ Κρόουλυ, ο οποίος έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την Ταντρική γιόγκα. 


Ο αγαπημένος του δαίμονας, ήταν ο τραγόμορφος, "θεός" Πάνας. Ο Α. Κρόουλι ήταν ο ουσιαστικός εμπνευστής, και πρωτεργάτης στην ανάπτυξη του νεοπαγανισμού. 


Άξια συμπαραστάτης, υπήρξε η μεγάλη μάγισσα Τσάτερμπουρχ, η οποία δημιούργησε, την παγανιστική θρησκεία Wicca, η οποία είναι ανάμειξη της μαγείας, του σατανισμού του Κρόουλυ Ταντρική γιόγκα, και του παγανιστικού δρυιδισμού. Η αποποινικοποίηση της μαγείας στην Αγγλία το 1954, υπήρξε γεγονός καθοριστικής σημασίας,  στην ανάπτυξη και την διάδοση του παγανισμού και στην λατρεία της "Μεγάλης Θεάς" της Wicca.


Στην εποχή μας, ο Εωσφορισμός, έχει πάρει την μορφή οργανωμένης θρησκείας. Πρόκειται για τη διαβόητη Wicca και την Ταντρική γιόγκα, οι οποίες, είναι θρησκείες με παγκόσμιες διαστάσεις.


Εμπνευστής-δημιουργός της Wicca υπήρξε ο διαβόητος Άγγλος μάγος αποκρυφιστής και παγανιστής Gerald Gardner (18841964). Αυτόν τον μύησε στον σατανισμό και την μαγεία το 1940, η θεουργός  Dorothy Chutterburch και το 1946 είχε συνδεθεί με τον σατανιστή Alister Crowley ο οποίος τον έχρισε τιμητικό μέλος της μυστικιστικής αδελφότητας «Ordo Templi Orientis» (O.T.O.). 


Ο Gardner υπό την επίδραση του εωσφόρου,, έγραψε το 1949 το βιβλίο «Hign Magic’s Aid», που περιείχε μαγικές τελετουργίες στον κερασφόρο θεό Πάνα.


Την δεκαετία του 1960 εισήγαγε την μαγεία της Wicca στην Αμερική, όπου έγινε δεκτή στους  αποκρυφιστικούς κύκλους και ιδιαίτερα τους σατανιστές του Anton La Vey, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής της φρικιαστικής οργάνωσης, της «Εκκλησίας του Σατανά».


Στα 1979 η μάγισσα – σατανίστρια, από την Καλιφόρνια, Starhawk έγραψε το μπέστ σέλερ «Ο Σπειροειδής Χορός: Μια Αναγέννηση της Αρχαίας παγανιστικής Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς», μια συστηματική παρουσίαση των γουϊκανικών παγανιστικών τελετουργιών, το οποίο έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, και συνέδεσε τον σατανισμό με τον Κέλτικο νεοπαγανισμό. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Wicca έπαιξε και ο  μάγος-σατανιστής Alexander Sanders, ο οποίος διαμόρφωσε, παράλληλα με την γκαρντεριανή νεοπαγανιστική παράδοση, την αλεξανδρινή. Η σημερινή ιέρεια της «Εκκλησίας του Σατανά» στην πόλη Σαν Ζοζέ της Καλιφόρνιας, Μάργκαρετ Γουέντλ, δηλώνει γουϊκανή νεοπαγανίστρια!


Η Wicca εμπεριέχει στο λατρευτικό της, φιλοσοφικό σύστημα, δοξασίες και τελετουργίες, από την θρησκεία του παγανισμού.


Μια ακόμη μεγάλη θεότητα της Wicca, είναι ο κερασφόρος και τραγόμορφος θεός Σαβάζιος, ο οποίος και αυτός ταυτίστηκε με τον επίσης αρχαιοελληνικό θεό Πάνα, «Υιος, αδελφός, εραστής και σύντροφος της μεγάλης Μητέρας» Η Εκάτη θεωρούνταν στην αρχαιότητα, προστάτης της μαγείας, αλλά και της γονιμότητας στην Ιωνία.


Το ίδιο και ο Πάνας θεωρούνταν προσωποποίηση της άγριας ερωτικής λαγνείας. Τα δύο αυτά «θεία» πρόσωπα, σύμφωνα με τις δοξασίες της Wicca, βρίσκονται σε αέναη ερωτική συνεύρεση. «Οι δύο θεοί θεωρούνται η συμπλήρωση ο ένας του άλλου και μαζί ολοκληρώνονται και δημιουργούν την Υπέρτατη Δύναμη».  


Η ΤΑΝΤΡΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ.


Την Ταντρική γιόγκα, έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ο Άλιστερ Κρόουλι. 


Η τέχνη του Τάντρα γεννήθηκε πριν από περίπου έξι χιλιάδες χρόνια στην Ινδία, και υποστηρίζει πως το σεξ είναι καθαρά θέμα απόλαυσης, μια δηλαδή συνεύρεση χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Σε αυτού του τύπου την επαφή, οι εραστές δίνουν έμφαση στην στιγμή, η έκσταση κρατά για ώρες και το αρσενικό δεν στοχεύει αποκλειστικά στην εκσπερμάτιση.

Η ταντρική θεωρία είναι το κλειδί για να γνωρίσεις τη σεξουαλική σου ενέργεια, τον εαυτό σου, το σώμα σου, αλλά και τον σύντροφό σου και όλα αυτά μέσα από μια τελετουργία που πρέπει να ακολουθήσεις σωστά και αφοσιωμένα. Ο ταντρισμός είναι θεραπευτικός, μια εσωτερική υπόθεση, προσωπική, που εφαρμόζεται προκειμένου να δώσει μια διαφορετική οπτική στη σεξουαλική επαφή η οποία αποκτά περισσότερο την έννοια του ιερού έρωτα. Στην ουσία η λέξη τάντρα σημαίνει αλληλοπλέξιμο και συνδέεται με την επαφή των δυο φύλων, που έχει αμοιβαία θετικά αποτελέσματα.


Οι σύντροφοι νοιάζονται πολύ για την μεταξύ τους σύνδεση, αλλά και τη σύνδεση τους με τη συμπαντική ενέργεια. Η εκμετάλλευση, η εγωιστική κορύφωση, η ολοκλήρωση, και η προσωπική ηδονή δίνουν τη θέση τους στον αισθησιασμό, τον σεβασμό, στην παράταση της απόλαυσης, στην ένωση. Στο ταντρικό σεξ ο ένας τιμά τον άλλον, και τον νιώθει σαν θεό. Η γυναίκα είναι η Shakti ενώ ο άντρας ο Shiva. Το σεξ παύει να είναι ενοχικό και βρώμικο, αντιθέτως είναι ο δρόμος για την πνευματική ολοκλήρωση, την αυτογνωσία.Στην τάντρα ο ένας σύντροφος αφήνεται-δινεται στον άλλον. Στο πλαίσιο της ταντρικής προσέγγισης στο σεξ οι εραστες πρεπει να γνωριζουν τις ζώνες του ανδρικού και του γυναικείου σώματος, όπως και των αντίστοιχων γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες μαθαίνουν να κάνουν μασάζ σε ομοίωμα ανδρικού φαλλού. 

 

Όσες ενδιαφέρονται να μυηθούν στο ταντρικό σεξ μπορουν να παρακολουθησουν σεμινάρια στο Durga’s Tiger School όπου διδάσκει η γκουρού της τάντρα, Γερμανίδα Ιρις Ντίσε. Τίποτα δεν είναι ανήθικο στο σεξ.

Το μασάζ και η ανθρώπινη επαφή βοηθούν τα τσάκρας, δηλαδή τα ενεργειακά μας κέντρα να λειτουργησουν καλυτερα, και τοτε εμείς πλέον μένουμε απελευθερωμένοι να αφεθούμε στις αισθήσεις μας.


Η ερωτική πράξη δεν είναι μέσο για την κορύφωση, αλλά αυτοσκοπός. Οι εραστές δεν σκέφτονται τίποτα και εστιάζουν στο παρόν. Βρίσκονται σε έκσταση που μπορεί να κρατήσει ώρες. Στην τάντρα ο ανδρικός οργασμός, δεν ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση. Η τάντρα είναι μια εσωτεριστική ινδική παράδοση, γνωστή στον ινδουισμό και τον βουδισμό από την αρχαιότητα.


Τάντρα σημαίνει συνέχεια, συνοχή και ένωση των δύο αντιθέτων σε ένα. 


Η έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της φωτισμένης συνειδητότητας, της πνευματικής ενότητας και στην απαλλαγή από εμπόδια που αναστέλλουν την εσωτερική ακτινοβολία μας και την πορεία προς την τελειότητα. Το ταντρικό σεξ έχει σκοπό την πνευματική ενότητα του ζευγαριού. Ονομάζεται ιερό σεξ και πραγματοποιείται με ένα είδος ιεροτελεστίας.


Στόχος είναι η διοχέτευση της σεξουαλικής ενέργειας ώστε το ζευγάρι να βιώνει πιο έντονα συναισθήματα.


Οι ορμόνες του άγχους πέφτουν και η σεροτονίνη, η ορμόνη της χαράς, τελικά εκρήγνυται, απογειώνοντας τις αισθήσεις. 


 

Σε μια εποχή που ο κόσμος δείχνει μπλοκαρισμένος, από τα προβλήματα που διαταράσσουν ακόμη και τη σεξουαλική του ζωή, η τάντρα γίνεται μόδα. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το σεξ είναι πηγή ενέργειας και χαράς, είναι η ίδια η ζωή και κάποιοι που έχουν διδαχτεί τα μυστικά του, βασισμένα σε ινδουιστικές μεθόδους- έρχονται να μεταφέρουν τη γνώση, η τάντρα καταρχάς σε διδάσκει πώς να έχεις μια καλύτερη επαφή με το σώμα σου, σου δείχνει τον τρόπο να απελευθερώνεσαι.


Μόνο μέσα από μια τέτοιου είδους απελευθέρωση μπορείς να αγγίξεις την ευτυχία». Εξαιτίας τής ιδιαίτερης προπόνησης των αναπαραγωγικών μας οργάνων, εμείς οι γυναίκες παραμένουμε σεξουαλικά ενεργές, ανεξαρτήτως της ηλικίας μας. Το μυστικό της άσκησης με το πέτρινο αυγό, στην αρχαία Κίνα προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για το βασιλικό ζεύγος. Η χρήση του γινόταν στις ανακτορικές κρεβατοκάμαρες και διδασκόταν μόνο στη βασίλισσα και τις βασιλικές παλλακίδες για την τέρψη του αυτοκράτορα. Η μέθοδος Jade Egg χαρίζει στο yoni την γενετήσια ζώνη, την αιώνια νεότητα και αφθαρσία.

Η σεξουαλική απόδοση βελτιώνεται και η ροή των σεξουαλικών ορμονών αυξάνει. Τόσο το «Jade Egg» όσο και το ταντρικό σεξ γνωρίζουν τεράστια διάδοση στις μέρες μας, κυρίως αφότου οι σταρ άρχισαν να μιλούν γι’ αυτά. Η γιόγκα είναι μια πανάρχαια παγκόσμια κουλτούρα, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα βάθη των αιώνων, πάνω από 5.000 πχ. Έχει αποδειχθεί με ευρήματα ότι υπήρξε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και διατηρήθηκε στην Ινδία μέχρι και σήμερα. Είναι επιστήμη και μέσω των τεχνικών της μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τους προσωπικούς του περιορισμούς, να επιφέρει αρμονία και ισορροπία στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα και να αφυπνίσει το λανθάνον δυναμικό μέσα του. Αρχικά με την τακτική άσκηση στην γιόγκα σε μια σχολή γιόγκα, μπορεί κανείς να αναπτύξει καλή υγεία, ζωτικότητα και ευεξία και σταδιακά να απομακρύνει την ένταση και το άγχος στο φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.


Στην συνέχεια, όταν η γιόγκα μεταφερθεί στην καθημερινή μας ζωή τότε αρχίζουμε να ζούμε πιο συνειδητά. Γινόμαστε πιο ικανοί να διατηρούμε την εσωτερική μας ισορροπία σε αντίξοες καταστάσεις, να διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τα ανεβοκατεβάσματα της ζωής και τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Ο διαλογισμός είναι μια φυσική κατάσταση, όπως είναι η χαλάρωση. Όπως η χαλάρωση είναι για όλους, έτσι και ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός είναι εκ γενετής δικαίωμα όλων μας.


Στην Ελλάδα της κρίσης, οι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν, με την φιλοσοφία της γιόγκα . Οι Έλληνες αυτήν την περίοδο βιώνουμε ένα υψηλό επίπεδο στρες, που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω μιας ορθής μεθόδου σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής χαλάρωσης. Λόγω αυτής της έντασης σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό, οι άνθρωποι επιζητούν μια γρήγορη λύση για να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους. Με αυτό το δεδομένο, η γιόγκα μπορεί να μας δώσει τα επιστημονικά και μεθοδικά εργαλεία για να διαχειριστούν την αγωνία τους και να μπορέσουν να διαχειριστούν την απογοήτευσή τους και να πάρουν τις σωστές Τα οφέλη της γιόγκα είναι πολλά και ανάμεσά τους είναι και η αύξηση της διάθεσης για σεξ.


Οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα εξασφαλίζουν ισορροπία, ελαστικότητα, αντοχή και σαφέστατα τονώνονται οι μύες τους. Εμείς οι γυναίκες επιλέγουμε την γιόγκα ως εκγύμναση με σκοπό την σεξουαλική ανάταση. Για όσες δεν γνωρίζουν έχει δημιουργηθεί η yogasm, μέσω της οποίας επιτυγχάνει μία γυναίκα τον οργασμό. Έχει γίνει πια τάση και συζητιέται, αλλά και προτείνεται. Ο οργασμός επιτυγχάνεται μέσα από συγκεκριμένες στάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γυναίκες που συμμτέχουν, αναφέρουν ότι απολαμβάνουν το μάθημά, πλησιάζοντας στον οργασμό ή φτάνοντας κανονικά στην κορύφωση. Ο ερεθισμός σε εμάς τις γυναίκες, προκαλείται από τις ασκήσεις που απελευθερώνουν και βοηθούν στην επικέντρωση στο σώμα και σε συνδυασμό με τις κινήσεις μας, ενεργοποιούνται συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, με αυτούς τους τρόπους οδηγείται μία γυναίκα στον οργασμό. Έρευνα έδειξε ότι το 40% των γυναικών έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά οργασμό την ώρα που κάνουν γυμναστική. Πέρα από τις ασκήσεις της γιόγκα, οι κοιλιακοί- τα ροκανίσματα- το σκαρφάλωμα σε σχοινί, η ποδηλασία, τα βαράκια και το τρέξιμο βοηθούν ιδιαίτερα Εάν θέλουμε μια ήπια μορφή άσκησης που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, επιλέγουμε τη Χάθα Γιόγκα (η γιόγκα της εξάσκησης του σώματος). Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για άτομα με δύσκαμπτο σώμα. Όταν έχουμε πολύ άγχος χρειαζόμαστε τις τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού. Όταν επιθυμούμε να αναπτύξουμε την ικανότητα της παρατήρησης και της συγκέντρωσης, τότε επιλέγουμε τις πρακτικές διαλογισμού


Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή νοητικές στάσεις συμπεριφοράς, προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους, τότε είναι κατάλληλη η Ράτζα Γιόγκα (γιόγκα της διαχείρισης του νου). Αν θέλουμε να εκφράσουμε την δημιουργικότητα και το δυναμισμό που έχουμε μέσα μας, επιλέγουμε τεχνικές από την Κουνταλίνι Τσάκρα Γιόγκα (γιόγκα της αφύπνισης του δυναμικού μας). Μπορείτε φυσικά να κάνετε και τους ανάλογους συνδυασμούς, ώστε να ταιριάζει με τα θέλω, τις ανάγκες και την προσωπικότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :