Η Διοίκηση που αλλάζει τα δεδομένα στον Ελληνικό Στρατό (video)

 Ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε!

Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)! Η δημιουργία της έχει ήδη αποφασιστεί έπειτα από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) από τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να είναι, το συντομότερο δυνατόν, έτοιμη για επιχειρήσεις.

Το ΓΕΕΘΑ οργανώνει την νέα Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αμερικανικά πρότυπα, ενώ ο νέος σχηματισμός που ετοιμάζεται θα κινείται στην λογική των σύγχρονων στρατών σε όλο τον πλανήτη. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Όπως υπογραμμίζεται, βασικός στόχος του Επιτελείου με την ίδρυση της ΔΕΠ είναι η επαύξηση της διακλαδικότητας, κάτι που θεωρείται ως το απαραίτητο χαρακτηριστικό στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα επιχειρείται απόλυτη αυτοδυναμία σε προσωπικό αλλά και σε μέσα – πλωτά αλλά και εναέρια- με σκοπό οι αποστολές να εκτελούνται με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα από ικανά στελέχη.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα ανήκουν:

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).

Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).

Οι Μοίρες Καταδρομέων.

Οι Μοίρες Αλεξιπτωτιστών.

Οι πεζοναύτες

Τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ).

Ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς (ΝΗ-90 και CH-47DG Chinook).

Εδώ να σημειωθεί πως τα εναέρια μέσα θα αποτελέσουν ξεχωριστή Μονάδα: την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων SOATG (Special Operations Air Task Group).

Τα οφέλη για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την ίδρυση της ΔΕΠ, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, θα είναι τα εξής:

Ενιαία εκπαίδευση.

Ενιαίες προμήθειες μέσων, υλικών και οπλισμού.

Ενιαία επιχειρησιακή σχεδίαση.

Είναι προφανώς ευχάριστο να βλέπουμε, πως παρά την φρενίτιδα με τον κορωνοϊό, οι Ένοπλες Δυνάμεις απέχουν από όλο αυτό και ετοιμάζονται, ανεξαρτήτως συνθηκών. Άλλωστε δεν αποκλείεται οι προσπάθειες για παγκόσμια συνεννόηση και ειρήνη, με αφορμή τον κορωνοϊό και όλα τα προβλήματα που έχουν… προκύψει, να τιναχτούν στο αέρα. Και τότε ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε…

loading...