Όταν η τεχνολογία μας ξεπερνάει: Απίστευτο κόλπο στη συνέντευξη Όπρα-Ομπάμα (Vid) Συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι το ζευγάρι βρίσκονταν ο ένας απέναντι από τον άλλον στο σαλόνι του σπιτιού της παρουσιάστριας, στην πραγματικότητα βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά.

Η 66χρονη παρουσιάστρια, συνομίλησε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για τα απομνημονεύματά του, με τίτλο «A Promised Land» που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές ημέρες, σε μια συνέντευξη στο Apple TV+. Σε αυτήν, το ζευγάρι φαίνεται να κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον σε ένα άνετο καθιστικό στην πολυτελή έπαυλη της Όπρα Γουίνφρεϊ στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Αλλά στην πραγματικότητα, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν περίπου 3.200 χιλιόμετρα μακριά, στην Ουάσινγκτον.


Μια ασφαλής συνέντευξη, χωρίς να φοράνε μάσκες


Η Όπρα Γουίνφρεϊ μοιράστηκε ένα σύντομο βίντεο που αποκαλύπτει την έξυπνη τεχνολογία πράσινης οθόνης, που χρησιμοποιήθηκε, στον λογαριασμό της στο Instagram χθες, εξηγώντας πώς τους επέτρεψε να διεξάγουν την συνέντευξη με ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει κάποιος από αυτούς και χωρίς μάσκες.

Το βίντεο δείχνει τον Ομπάμα να βρίσκεται σε ένα στούντιο μπροστά από μια πράσινη οθόνη σε μια πολυθρόνα που έμοιαζε με εκείνη στο σπίτι της Όπρα Γουίνφρεϊ. Ένα ακουστικό και ένα κρυμμένο μικρόφωνο του επέτρεψαν να ακούει τις ερωτήσεις της παρουσιάστριας.


Την ίδια ώρα, η Όπρα καθόταν πραγματικά δίπλα στο τζάκι της, όπου είχε πρόσβαση σε μια οθόνη που της επέτρεπε να παρακολουθεί τις κινήσεις και τις απαντήσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου.


Στην αρχή της συνέντευξης, η παρουσιάστηκε εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το «θαύμα της τεχνολογίας», λέγοντας: «Μέσω του θαύματος της τεχνολογίας, είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον, αλλά δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα» και πρόσθεσε στο περιοδικό Oprah: «Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να είσαι προσωπικά απέναντι στον άνθρωπο που παίρνεις συνέντευξη, αλλά αυτό ήταν το επόμενο καλύτερο πράγμα».


Τρελάθηκε το κοινό που παρακολούθησε την συνέντευξη

Οι θαυμαστές εξεπλάγησαν από την τεχνολογία και κατέκλυσαν με σχόλια τον λογαριασμό της στο Instagram. Ένας έγραψε: «Η τεχνολογία είναι καταπληκτική! Σοκαρίστηκα και εξεπλάγην όταν συνειδητοποίησα τι κάνατε. Δεν πίστευα ότι ο Ομπάμα θα περνούσε 14 ημέρες σε καραντίνα στον ξενώνα σας. Πολύ εντυπωσιακό». Ένας ακόμη ανέφερε: «Όπρα, αυτό είναι απίστευτο! Μπράβο στην ομάδα σου!» ενώ ένας τρίτος πρόσθεσε: «Όλοι όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτό χρειάζονται αύξηση. Δεν είχα ιδέα πώς έγινε».


Οι δυσκολίες στον γάμο του Μπαράκ Ομπάμα

Το οικείο σκηνικό – αν και πλαστό- χρησίμευσε ως το τέλειο σκηνικό για μια εκ βαθέων συνομιλία μεταξύ των δύο φίλων, κατά την διάρκεια της οποίας, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε στην Όπρα Γουίνφρεϊ σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο γάμος του όσο ήταν πρόεδρος – ένα θέμα για το οποίο μίλησε και στο βιβλίο του.«Το γεγονός είναι ότι έπρεπε να δουλεύω πολύ» παραδέχτηκε στο βίντεο από το εικονικό καθιστικό. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αυθόρμητο. Εάν ήθελα να βγάλω την Μισέλ για ένα ραντεβού, αυτό συνεπάγεται προγραμματισμό μιας εβδομάδας. Δεν επέλεξε αυτή την ζωή η Μισέλ».

Παραδέχτηκε επίσης, ότι το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 1992, πέρασε από «τρικυμία στον Λευκό Οίκο» αλλά σημείωσε ότι τα κατάφεραν «μιλώντας ο ένας στον άλλον για όλα όσα τους ενοχλούσαν». «Δεν χάσαμε ποτέ την θεμελιώδη αγάπη και τον σεβασμό ο ένας για τον άλλον, αλλά και το γεγονός ότι δίναμε προτεραιότητα στα παιδιά μας» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :