Η Κίνα βλέπει Μπάιντεν και «τρέχει» στην Ρωσία – Σημαντικές εξελίξεις, αγωνία Κίσινγκερ! vid

 Παγκόσμια κινητικότητα

Ρόλο «παγκόσμιων σταθεροποιητών» διαδραματίζουν η Κίνα και η Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Πεκίνου, το οποίο βλέπει πως με άνοδο Μπάιντεν στην εξουσία, οι ΗΠΑ θα μπουν ξανά στο παιχνίδι για την παγκόσμια κυριαρχία, θέλοντας να αναλάβουν εκ νέου τον ρόλο του παγκόσμιου «μπόγια», κάτι το οποίο εποφθαλμιούσε το Κομμουνιστικό Κόμμα των Κινέζων και πλέον επιστρέφει, εγκαίρως, στην πολιτική της πολυμέρειας και του πολυκεντρισμού.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στην Ρωσία ενάντια στην πολιτική της μονομερούς δράσης, του προστατευτισμού και της παρενόχλησης στις διεθνείς σχέσεις», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γουάνγκ Γι, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, την Τετάρτη (18/11).

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ο Λάβροφ και ο Κινέζος ομόλογός του συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των επερχόμενων πολιτικών επαφών στο ανώτατο επίπεδο, την κατάσταση στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας και για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Ο Κινέζος υπουργός εξέφρασε την προθυμία του Πεκίνου «να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των δύο χωρών και να εγγυηθεί την διεθνή δικαιοσύνη και αμεροληψία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία και η Κίνα θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω την αλληλεπίδραση και τον συντονισμό, να αξιοποιήσουν πλήρως τα πλεονεκτήματά τους και να βοηθήσουν τις περιφερειακές χώρες να επιλύσουν επείγοντα ζητήματα.

Ακόμα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ρωσία και η χώρα του συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο «παγκόσμιων σταθεροποιητών» και τόνισε πως η διμερής συνεργασία φέρνει συνεχώς νέα αποτελέσματα.

Μάλιστα, εξέφρασε την ετοιμότητά του να διατηρήσει επαφές υψηλού επιπέδου με τη Μόσχα και σημείωσε ότι ο εορτασμός της 20ής επετείου της υπογραφής της ρωσοκινεζικκής «Συνθήκης για την καλή γειτνίαση, τη φιλία και την συνεργασία» θα εμπλουτίσει το στρατηγικό περιεχόμενο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και όλα αυτά θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής συνεργασίας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ

Σημειώνεται πως ο Χένρι Κίσινγκερ, βλέποντας το Βαθύ Κράτος να βρίσκεται μια ανάσα από την εκ νέου ανάληψη της εξουσίας στον Λευκό Οίκο, έσπευσε να προειδοποιήσει τον Μπάιντεν να επιχειρήσει άμεσα καλυτέρευση των σχέσεων με την κομμουνιστική Κίνα.

«Αν δεν υπάρχει μια βάση για κάποια συνεργασία, ο κόσμος θα καταλήξει σε μια καταστροφή συγκρίσιμη με τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Kissinger κατά την εναρκτήρια συνάντηση του Bloomberg New Economy Forum.

Είπε ότι οι στρατιωτικές τεχνολογίες που διατίθενται σήμερα θα κάνουν μια τέτοια κρίση «ακόμη πιο δύσκολο να ελεγχθεί» από εκείνη των προηγούμενων εποχών.

Ωστόσο, η Ρωσία αξιοποιεί την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές και σπεύδει και η ίδια να εμβαθύνει τις σχέσεις Μόσχας-Πεκίνου!!!

loading...