Επιτυχημένη δοκιμή εναέριου ταξί στη Σεούλ (Vid)

 Σύντομα οι βιαστικοί κάτοικοι στη Σεούλ και σε άλλες μεγαλουπόλεις της Νότιας Κορέας θα είναι σε θέση να πάρουν ταξί-ντρόουν για να μεταβούν στον προορισμό τους, χωρίς τους περιορισμούς της κίνησης στους δρόμους.

Το ταξί συναντά λοιπόν το ελικόπτερο στη Σεούλ, η οποία έδειξε για πρώτη φορά στους πολίτες της το ντρόουν που απογειώνεται κάθετα σαν ελικόπτερο αλλά κινείται πολύ πιο ευέλικτα, καθώς μπορεί να προσγειωθεί σε μικρότερη έκταση (δεν απαιτείται ελικοδρόμιο) και μεταφέρει έως και δύο επιβάτες στον προορισμό τους.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο του νοτιοκορεατικού υπουργείο Μεταφορών, που δημοσιεύει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το εναέριο ταξί δοκιμάστηκε με επιτυχία στην πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας και παρά τη χαμηλή του ταχύτητα φαίνεται να αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για όσους χρειάζονται άμεση μετάβαση κάπου στη Σεούλ.

Παράλληλα συνιστά ιδανική πρόταση για την τουριστική απόλαυση των αξιοθέατων σε μια περιοχή, αρκεί η κίνηση να γίνεται με αυστηρό έλεγχο και σε περιορισμένο βαθμό, ώστε να μη μεταφερθεί το μποτιλιάρισμα των δρόμων και στους αιθέρες της πόλης.

loading...