«ΒΟΜΒΑ» Πομπέο: Οδεύουμε σε δεύτερη θητεία Τραμπ – Χάνει την Γερουσία ο Μπάιντεν – vid

 Οργισμένοι οι διεθνιστές με την δήλωσή του…

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους, αρνήθηκε να αναγνωρίσει την νίκη στις προεδρικές εκλογές του διεθνιστή Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος μια “ομαλή μετάβαση” εξουσίας προς μια “δεύτερη” θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια “νομική διαδικασία” που “απαιτεί χρόνο”.

Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και διπλωμάτες, σύμφωνα με το διεθνιστικό CNN, δηλώνουν σοκαρισμένοι, μπερδεμένοι και εξοργισμένοι από τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο πως ο Τραμπ θα έχει με κάποιον τρόπο ευκαιρία για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν μια από τις έδρες τους στη Γερουσία των ΗΠΑ με την επανεκλογή χθες Τρίτη του Τομ Τίλις στη Βόρεια Καρολίνα, εξέλιξη η οποία χαρακτηρίζεται βαριά ήττα για τους Δημοκρατικούς και τον Τζο Μπάιντεν, που βλέπουν τις ελπίδες τους ότι θα αποσπούσαν την πλειοψηφία των εδρών στην άνω Βουλή να μειώνονται.

«Μόλις τηλεφώνησα στον γερουσιαστή Τίλις για να τον συγχαρώ» για τη νίκη του, ανέφερε μέσω Twitter ο Καλ Κάνιγχαμ, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, πριν καν ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καταλαμβάνουν πλέον 49 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών στο 100μελές σώμα. Μένουν να κριθούν ακόμη τρεις έδρες: μία στην Αλάσκα, όπου ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος γερουσιαστής προηγείται, σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα, και δύο στην παραδοσιακά δεξιά Τζόρτζια, όπου θα γίνουν διπλές επαναληπτικές εκλογές την 5η Ιανουαρίου.

Οι Δημοκρατικοί καλούνται να αποσπάσουν αυτές τις δύο τελευταίες έδρες αν θέλουν να στερήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους. Στην περίπτωση που η ισορροπία είναι μοιρασμένη (50 έδρες για κάθε κόμμα), την καθοριστική ψήφο θα την έχει η εκλεγμένη αριστερή αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση των Δημοκρατικών κινδυνεύει να μην μπορεί να περάσει κανέναν νόμο, ούτε να εξασφαλίσει την έγκριση διορισμών από τον πρόεδρο — των υπουργών του, των πρεσβευτών του, ή δικαστών, ιδίως στο Ανώτατο Δικαστήριο, εκτός και αν εξαγοράσει γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων.

loading...