Ποια Αγιά Σοφιά;;; Η Ακρόπολη! ΟΝΕΙΔΟΣ με UNESCO και Τουρκία, ΦΩΤΟ

Αναφορές για υπόγεια στήριξη στην Άγκυρα – Πλήγμα για την Αθήνα αν επιβεβαιωθούν οιπληροφορίες

Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά! Οι διεθνιστές στηρίζουν το Ισλάμ, πόσο μάλλον, όταν η υπόθεση αφορά τους «αντιπαθείς Έλληνες».

Η αξιοπιστία της UNESCO τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση, μετά από διαρροή πληροφοριών από τον τουρκικό Τύπο σχετικά με συγχωροχάρτι του Διεθνούς οργανισμού, δήθεν επιφορτισμένου για την προστασία και προβολή των Μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού, στην Τουρκία για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Όπως μεταδίδεται, ο Τούρκος υπουργός τουρισμού και πολιτισμού, Νουρί Ερσόι, ισχυρίζεται πως οι διαμαρτυρίες της Ελλάδας για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί απορρίφθηκαν από την UNESCO.

Βάσει των πληροφοριών, η Τουρκία έχει εξασφαλίσει την υπόγεια υποστήριξη από το εσωτερικό της UNESCO και συγκεκριμένα από (ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!) την Γερμανίδα διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Center), Mechtild Rössler, κάτι που διευκολύνει τους χειρισμούς του Τ. Ερντογάν.

Η Rössler η οποία υποστηρίζει την Τουρκία στον σημαντικό αυτό διεθνή οργανισμό, κατά τα λεγόμενα, δεν δείχνει να ενοχλήθηκε με την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της εικόνας της Αγιάς Σοφιάς. Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από μερικές ημέρες, έστειλε επιστολή στην Ελλάδα επικρίνοντας την χώρα μας γιατί δεν ενημέρωσε προκαταβολικά την UNESCO για τα τεχνικά έργα που έγιναν στην Ακρόπολη.

Από την πλευρά του, ο τούρκος υπουργός γνωστοποίησε πως μετά τις διαμαρτυρίες της Ελλάδας ήρθε στην Τουρκία ως εκπρόσωπος της UNESCO ο αντιπρόεδρος της και αφού έκανε τον έλεγχο δήλωσε ότι ο οργανισμός «δεν είναι καθόλου ενοχλημένος». Το σημαντικό ζήτημα για την UNESCO, σύμφωνα πάντα με τον τούρκο υπουργό, είναι για την Αγιά Σοφιά να είναι ανοικτή στους επισκέπτες, ενώ ρόλο έπαιξε και το ότι τα μωσαϊκά και οι νωπογραφίες καλύφθηκαν.

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν και άπαξ και οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, καθότι η αυτοψία του εκπροσώπου της UNESCO θα αποτελέσει μέρος της έκθεσης που θα υποβληθεί στον διεθνή οργανισμό, θα πρόκειται περί σοβαρού πλήγματος για την Αθήνα. Κατά αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν θα ασχοληθεί ξανά με την Αγιά Σοφιά, καθώς ακόμα και η Ρωσία έχει θέσει ως προϋπόθεση για την όποια στάση της, την μελλοντική αναφορά της UNESCO.

loading...