Στρατός Ξηράς: «Φορτώνει» νησιά και Έβρο με τα φονικά Spike NLOS – Γιατί τα… τρέμουν οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ

 

Έτσι απαντά η Ελλάδα στην απαίτηση των Τούρκων για αποστρατικοποίηση των νησιών – Οι τρομακτικής ισχύος πύραυλοι που αλλάζουν τα δεδομένα.

Μονόδρομος αποτελεί για την Ελλάδα η εξοπλιστική ενίσχυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας απέναντι έναν γείτονα αφερέγγυο, επιθετικό και ύπουλο.

Τα πανίσχυρα SPIKE NLOS που αλλάζουν τα δεδομένα

Ένα από τα οπλικά συστήματα για το οποίο έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον το Γενικό Επιτελείο Στρατού, είναι τα ισραηλινά αντιαρματικά βλήματα Spike, με την Ελλάδα να ενδιαφέρεται μάλιστα για την νεότερη έκδοση, την Spike NLOS, που είναι ένα όπλο πολλαπλών χρήσεων και όχι μόνο αντιαρματικό, γεγονός που αλλάζει τις ισορροπίες εξαιτίας και του μεγάλου βεληνεκούς του.

Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Ιούλιο σε στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού και είχε εντυπωσιάσει με τις δυνατότητες του. Μάλιστα, το Spike NLOS εννοούσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όταν από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εξοπλιστούν με νέους αντιαρματικούς πυραύλους.

Ας δούμε όμως μερικές από τις δυνατότητες του Spike NLOS. Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον πύραυλο Spike NLOS μοναδικό, εκτός από την κορυφαία του ακρίβεια, είναι οι πολλαπλές χρήσεις του καθώς μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε είδους χερσαία, αεροπορική και ναυτική πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα ελικόπτερα Apache του Στρατού Ξηράς, ενώ επίσης μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορα οχήματα του Ελληνικού Στρατού και να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση και καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης. Μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και από μικρά τεθωρακισμένα και είναι εξαιρετικά απλό στον χειρισμό του.

Το βλήμα κατασκευάζεται από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία «Rafael» και είναι βάρους 70 κιλών. Μπορεί να κατευθύνεται εύκολα από τον χειριστή και να αλλάζει συνεχώς πορεία ακολουθώντας στόχους που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και πλήττοντάς τους με απόλυτη ακρίβεια.

Όπως επισημαίνουν έμπειρα στελέχη του Στρατού Ξηράς, το Spike NLOS αποτελεί το ιδανικό όπλο τόσο για την περιοχή του Έβρου, όσο και για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν ανάγκη από ευέλικτα οπλικά συστήματα με μεγάλη δύναμη πυρός. Έχοντας στο οπλοστάσιο τους συγκεκριμένους πυραύλους οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να αμυνθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά σε ενδεχόμενη αποβατική ενέργεια, ενώ παράλληλα, με το βεληνεκές να ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα θα μπορούν να προκαλέσουν πλήγμα τόσο σε ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας όσο και σε στρατηγικά σημεία στα Μικρασιατικά παράλια.

Πάρτε μια πρώτη ιδέα του Spike NLOS:

loading...