Ο ισχυρός άντρας της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά ήταν μέλος της ΠΑΣΠ! – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 Την εποχή που φοιτούσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μια εικόνα από τα παλιά έδωσε στη δημοσιότητα η συμφοιτήτρια του CEO της Pfizer Αλβέρτου Μπουρλά και βουλευτής σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η πολιτικός ύστερα από τις ανακοινώσεις για το ελπιδοφόρο εμβόλιο κατά του κοροναϊού που ανέπτυξε η Pfizer με την πολύτιμη συμβολή του Θεσσαλονικιού Μπουρλά θυμήθηκε την εποχή που φοιτούσαν και οι δύο στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης περί το 1982. Όπως μάλιστα γίνεται γνωστό ο Αλβέρτος Μπουρλά ήταν πολιτικοποιημένος και μάλιστα μέλος της ΠΑΣΠ, της φοιτητικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στα Πανεπιστήμια.

«Ύψιστη τιμή για τη σχολή μας, την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, για τον συμφοιτητή μας Άλμπερτ Μπούρλα, CEO της Pfizer, που ανακοίνωσε καλά νέα για το εμβόλιο covid19. Η φωτογραφία είναι από την Κτηνιατρική ΑΠΘ γύρω στο 1982», ανέφερε η κ. Τελιγιορίδου στην ανάρτησή της.

Ο Αλβέρτος Μπουρλά είναι στη μέση, με το μουστακάκι, που κοιτάζει προφίλ έναν συμφοιτητή του.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, παιδί μιας παλιάς εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, πήγε στο 41ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Στη συνέχεια, όταν τελείωσε το Λύκειο, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μπήκε στην πρωτοπορία της έρευνας διεθνώς. Πρόσφατα έκανε την ιστορική ανακοίνωση για το εμβόλιο της Pfizer, όπου ο ίδιος είναι ο διευθύνων σύμβουλος.

loading...