Ντ.Τραμπ: «Εγώ lockdown δεν βάζω – Δεν ξέρω αν έρθουν άλλοι στην εξουσία τι θα κάνουν»

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε σήμερα για το εμβόλιο κι επέμεινε να αντιτίθεται σε καραντίνα στις ΗΠΑ, λέγοντας πως δεν πρόκειται να επιβάλλει ένα καταστροφικό lockdown ό,τι και να λέει ο Τζο Μπάιντεν.

«Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown. Δεν ξέρω τι θα κάνουν αν έρθουν άλλοι. Εμείς πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown» δήλωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε από τους κήπους του Λευκού Οίκου για την Επιχείρηση Warp Speed, που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης όσον αφορά τον ιό, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την ανακοίνωση της ήττας του το Σάββατο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε για το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετές φαρμακοβιομηχανίες ώστε να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αναζήτησης αποτελεσματικών θεραπειών για τη συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού.

Αφού ο Τραμπ χαιρέτισε την ανακάλυψη της Pfizer και υπογράμμισε πως αναμένει ανάλογες ανακοινώσεις και από άλλες εταιρείες «γιατί όχι με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», είπε: «Μέχρι τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και δωρεάν για όλους. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέση η Νέα Υόρκη καθώς ο κυβερνήτης της έχει δηλώσει πως δεν θέλει να εμβολιαστεί κανείς ώστε οι επιστήμονες να πάρουν τον χρόνο τους στις έρευνες».

Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου.

loading...