Formula 1: Πώς βγήκε άθικτος από τις φλόγες ο Γκροζάν χάρη στην τεχνολογία και την εκπαίδευσή του – Βίντεο

 Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν οι θεατές τον Ρομάν Γκροζάν να βγαίνει κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες… άθικτος, χάρη στις νέες τεχνολογίες που έχουν υιοθετηθεί στη Formula 1 από το 2018 αλλά και στην ειδική εκπαίδευση που έχουν όλοι οι οδηγοί

Στο… στρίμωγμα του πρώτου γύρου, οRomain Grosjean  έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Haas και ακολούθησε το χάος. Αυτό έπεσε πάνω στις μπαριέρες, που στο συγκεκριμένο σημείο που θεωρητικά δεν είναι ιδιαίτερης επικινδυνότητας, ήταν συμβατικές.

Στα σημεία επικινδυνότητας, στις εξόδους των στροφών κτλ, οι πίστες εφοδιάζονται με νέας τεχνολογίας μπαριέρες τύπου TechPro, που απορροφούν μέρος της σύγκρουσης. Ως αποτέλεσμα, σε ένα σημείο όπου ο Grosjean είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 km/h, η σύγκρουση που ακολούθησε ήταν σφοδρή.

Τόσο σφοδρή που το μονοθέσιό του κόπηκε στα δύο – πράγμα που δεν βλέπουμε στη σύγχρονη Formula 1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει φωτιά αφού στο σημείο εκείνο βρίσκεται και το ρεζερβουάρ, το οποίο στην εκκίνηση των αγώνων έχει 110 kg καυσίμου.

loading...