Αξιότιμε Καθηγητή κύριε Τσιόδρα, Ίσως για σας και σίγουρα για πολλούς να γίνομαι ενοχλητικός.

Όμως επιτρέψτε όμως κατά καθήκον,  τις εξής για μένα λογικές παρατηρήσεις και λογικά συμπεράσματα που τίθενται υπόψην σας.

 

1. Τα κρούσματα που συνεχώς αυξάνουν, κατά  την Καθηγήτρια κυρία Λινού, θα είναι κατόρθωμα αν παραμείνουν στο  ύψος των περίπου   3.500 ημερησίως.

2. Δυστυχώς μαζί με τα αυξανόμενα (ή και ακόμα  αν παραμείνουν σταθερά στον ίδιο αριθμό τα ημερήσια κρούσματα), οι ημερήσιοι ασθενείς σε μονάδες αυξημένης  φροντίδας  και οι ευρισκόμενοι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ,  δεν μειώνονται ούτε προβλέπεται να μειωθούν.

3. Το εξαιρετικότατα  μεγάλο ποσοστό των διασωληνωμένων και των ευρισκόμενων σε μονάδες αυξημένης φροντίδας είναι οι άνω των 60 ετών  και οι έχοντες υποκείμενα  νοσήματα.

4. Οι αποβιώνοντες καθημερινά από τον κορονοϊο είναι άτομα ηλικίας κατά εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό άνω των 60 ετών.

5. Από τα ανωτέρω συμπεράσματα, αν ισχύουν, προκύπτει κυρίως και μάλλον μόνον:   Η ανάγκη αυστηρής προστασίας των άνω των 60 ετών και των εχόντων υποκείμενα νοσήματα.

6. Ήτοι αυστηρά με αυστηρές οδηγίες μέτρα ως πχ.

7. Να να απαγορεύεται στα άτομα αυτά μέχρι την σωτηρία από το εμβόλιο και κυρίως από τυχόν θεραπεία, να βρίσκονται σε χώρους όπου συνωστίζονται πολλά άτομα όπως. Μετρό, λεωφορεία, χώροι εστίασης ,  θέατρα αν ανοίξουν κτλ. 

8. Και αυστηρές οδηγίες σας για προφύλαξη τους στα σπίτια τους,  Πχ να είναι συνεχώς με μάσκα όταν βρίσκονται με συγγενικά τους πρόσωπα, να αερίζουν τον χώρο όπου διαμένουν, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και άλλα κατά την κρίση σας.

 

Μετά τα ανωτέρω κύριε Καθηγητά και δεδομένου ότι σε λίγο.

 

α) Σε λίγο θα έχει καταστραφεί  πλήρως η οικονομική ζωή της χώρας.

β) Ότι  διαλύθηκε ήδη η παιδεία κτλ,

γ) Ότι  η ανεργία υπερβαίνει ήδη τις 600.000 ή και περισσότερο,

δ) Ότι πτωχεύσανε χιλιάδες επιχειρήσεις και αναμένεται η πτώχευση και πολλών άλλων και η δήμευση τους από αετονύχηδες.

ε) Και άλλα όπως, η επικείμενη πλήρης χρεωκοπία του κράτους και  των περισσότερων Ελλήνων, με όλα τα επακόλουθα, δημεύσεις κτλ

στ) Τα τεράστια ψυχολογικά προβλήματα που ήδη υπάρχουν σε μεγάλο μέρος των Ελλήνων

 

Τίθενται υπόψην σας όλα τα ανωτέρω ώστε να αποφευχθεί το διαφαινόμενο ή ήδη υπάρχον τραγικό  αδιέξοδο.

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

Συνταξιούχος; Καθηγητής ΕΜΠ

loading...