Το έγκλημα του κλειδώματος !

 Οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις έκαναν ελάχιστα μετά το πρώτο κλείδωμα, για να βελτιώσουν το σύστημα Υγείας τους – έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν καλύτερα με το επόμενο εποχιακό κύμα. Επομένως οι Πολίτες καλούνται ξανά να υπομείνουν ένα δεύτερο κλείδωμα, για να προστατεύσουν με τη ζωή τους το σύστημα υγείας τους – αντί να τους προστατεύσει αυτό! 

Η λογική βέβαια επιτάσσει να ζητηθεί η παραίτηση των πολιτικών, καθώς επίσης των άλλων κρατικών αξιωματούχων που δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού – παρά το ότι δαπάνησαν τεράστια ποσά, αυξάνοντας τα ελλείμματα και τα χρέη των κρατών που θα κληθούν οι Πολίτες τους να πληρώσουν πανάκριβα στο εγγύς μέλλον. 

Πόσο μάλλον όταν είναι ανόητο να πιστεύει κανείς πως αυτό το χαοτικό και διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο επιτρέπει και συνδέει την κρατική λεηλασία με την κυβερνητική αποτυχία, αντί να τιμωρεί και τα δύο, θα βελτιωθεί με το δεύτερο κλείδωμα – ενώ με τα δεκάδες δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα, θα ήταν φθηνότερο να φιλοξενηθούν όλες οι ευάλωτες στην πανδημία ομάδες του πληθυσμού σε ξενοδοχεία 5 αστέρων με 24ωρη υπηρεσία δωματίου, ακόμη και αγοράζοντας τα. 

Δυστυχώς όμως οι Πολίτες δεν έχουν μέτρο σύγκρισης για να καταλάβουν τι θα μπορούσε να δρομολογηθεί με τα 20 δις € που θα έχει για παράδειγμα έλλειμμα η Ελλάδα – ή με αυτά που θα της κοστίσει η πτώση του ΑΕΠ της κατά επίσης 20 δις €.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...