Ε.Μακρόν για επιθέσεις ισλαμιστών στη Βιέννη: «Η Ευρώπη μας δέχεται επίθεση αλλά δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω» Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον αυστριακό λαό μετά την ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη και διακήρυξε πως θα συνεχίσει τον αγώνα του εναντίον του ισλαμισμού 

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε απόψε από την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας, της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια ακόμη φίλη χώρα δέχεται επίθεση. Είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας οφείλουν να γνωρίζουν πως θα λογοδοτήσουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα».


Η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες μετά την εισβολή Τυνήσιου ισλαμιστή σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου σκότωσε τρεις πιστούς, ενώ στις 16 Οκτωβρίου, ένας 18χρονος Τσετσένος αποκεφάλισε Γάλλο καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού για να εκδικηθεί για την επιλογή του να παρουσιάσει τα σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :