Μακρόν: Βαθιά αναθεώρηση του Σένγκεν!!

Ο Γάλλος Πρόεδρος που ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δυνάμεων της συνοριακής αστυνομίας είπε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις ήταν μια προειδοποίηση για την Ευρώπη ότι «ο κίνδυνος τρομοκρατίας είναι παντού».

Ο Μακρόν, σημείωσε ότι η Γηραιά Ήπειρος πρέπει να επανεξετάσει τη συμφωνία Σένγκεν, για την καλύτερη δυνατή προστασία των εξωτερικών συνόρων.

«Είμαι υπέρ, και υπό αυτή την έννοια θα υποβάλω τις πρώτες προτάσεις στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, για μια βαθιά αναθεώρηση του Σένγκεν για να επανεξετάσουμε την οργάνωσή του και να ενισχύσουμε την κοινή μας συνοριακή ασφάλεια με μια κατάλληλη συνοριακή δύναμη. Ενισχύοντας επίσης την ολοκλήρωση των κανονισμών και επιτυγχάνοντας την οικοδόμηση μιας κοινής θέσης των υπουργών που είναι επιφορτισμένοι με την εσωτερική ασφάλεια, έτσι ώστε η Ευρώπη να λειτουργεί με πολύ πιο ολοκληρωμένο τρόπο σε αυτό θέμα» είπε ο Μακρόν.

Η Ευρώπη βγαίνει από δύο επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα σε Γαλλία και Αυστρία με δράστες πρόσωπα που μετακινήθηκαν ελεύθερα μεταξύ των κρατών μελών του Σένγκεν.

loading...