Αρθρο-ύμνος της ΕφΣυν για το ισλάμ, το τζαμί, τους μουσουλμάνους – (ειδικα τα σχολια που εγιναν στο τελος ολο το ζουμι)

 Η ισλαμο-αριστερά του χαβαριού… Μόνο και μόνο για να κτυπήσει το Ελληνικό Έθνος και την Εκκλησία η ισλαμο-Αριστερά αυτοτυφλώνεται και εξυμνεί το ισλάμ από το οποίο τόσο υποφέραμε 500 χρόνια… Μόνο συγνώμη δεν μας λέει να ζητήσουμε αν και το υπονοεί… Όταν θα κυριαρχήσει το ισλάμ, οι πρώτοι που θα σφαγούν θα είναι οι αριστεροί του χαβαριού και οι σεξουαλικές μειονότητες, οι οποίοι βέβαια και θα είναι και οι πρώτοι πουα θα εξισλαμισθούν για να γλυτώσουν…

Τα περί των ηλιθίων της Χ.Α., που εν πολλοίς λειτούργησαν ως το ωφέλιμο άλλοθι της Αριστεράς για να συσπειρώνεται και να έχει λόγο ύπαρξης, αλλά ως η συμφέρουσα γελοιοποίηση κάθε καλώς νοούμενου πατριωτισμού, τα ξεπερνώ. Γι’  αυτό άλλωστε και δεν τους ενόχλησε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑΣ για να γελοιοποιείται δια των Χρυσαυγιτών ο πατριωτισμός και να απονομομοποιείται στο Κεντρώο και δεξιό χώρο…

 διαβαστε το αρθρο παρακατω και μετα μην χασετε στο τελος να διαβασετε τα σχολια που εγιναν στο αρθρο


Οι μουσουλμάνοι έχουν επιτέλους χώρο λατρείας

Ντίνα Δασκαλοπούλου

Υστερα από δεκαετίες καθυστέρησης που ντρόπιαζε τη χώρα μας διεθνώς, οι σχεδόν 300.000 πιστοί του Ισλάμ που ζουν στην Ελλάδα έχουν ένα επίσημο τζαμί για να προσεύχονται, καθώς ο Μαροκινός ιμάμης Μοχάμεντ Ζακί πραγματοποίησε την πρώτη προσευχή στον Βοτανικό ● Πρόκειται για μια τεράστια νίκη απέναντι στον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, αν και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Καταμεσής ενός πελώριου βιομηχανικού πουθενά, κρυμμένο από τα γύρω κτίρια, φυλασσόμενο από την αστυνομία, χωρίς μιναρέ και με τη φωνή του ιμάμη να ακούγεται μονάχα όταν βρεθείς πολύ κοντά στο τετράγωνο αποστειρωμένο κτίριό του βρίσκεται το πρώτο επίσημο τζαμί της Αθήνας. Κι όμως, παρόλα αυτά, το κάλεσμα στην προσευχή ακούγεται παρηγορητικά κι όχι μόνο για τους μουσουλμάνους της πόλης, αλλά για όλους μας: δεν πάνε πολλά χρονιά από τότε που η κυβέρνηση Σαμαρά έβαζε λουκέτα στους χώρους προσευχής των μουσουλμάνων συμπολιτών μας και που οι φασίστες κυνηγούσαν γυναίκες που φορούσαν τη μαντίλα τους στον δρόμο.

Οι επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων από τους χρυσαυγίτες ήταν συνεχείς και σε μια περίπτωση, στην Αττική το 2010, το τάγμα εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει να κάψει δεκάδες ανθρώπους ζωντανούς. Στα κηρύγματα του μίσους, στη Βουλή αλλά και μέσω των ιστοσελίδων και των εντύπων της, πρωτοστατούσε ασφαλώς η εγκληματική οργάνωση με παντιέρα της «τον κίνδυνο ισλαμοποίησης της Ελλάδας», αφού «οι Ελληνες θα ακούν τον μουεζίνη από τους μιναρέδες και όλοι θα βιώσουμε μια νέα οθωμανική κυριαρχία».

Δεν ήταν μόνο οι χρυσαυγίτες που φούντωναν την ισλαμοφοβία, αλλά και ορθόδοξοι ιεράρχες όπως ο – καταδικασμένος για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ – πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που υποστήριζε ότι «σε 2-3 δεκαετίες οι ισλαμιστές-μετανάστες θα κυριαρχήσουν στην Ελλάδα και οι Ελληνες θα γίνουν ξένοι στη χώρα τους. Ολα τα χωριά και οι πόλεις θα είναι γεμάτα μιναρέδες και τζαμιά». Ο πρώην μητροπολίτης μάλιστα είχε στηρίξει ανοιχτά τη ρατσιστική κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό το καλοκαίρι του 2017, όταν ακροδεξιοί επιχειρούσαν να μπλοκάρουν την ανέγερση του τεμένους. Τότε η Χρυσή Αυγή είχε διοργανώσει συγκέντρωση στον Βοτανικό με κεντρικό ομιλητή τον αρχηγό της Ν. Μιχαλολιάκο («Εφ.Συν.» 31.10.2016, «Ρατσιστικό “μπλόκο” στο τζαμί του Βοτανικού»).

Τώρα οι ναζί βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, τα κελιά, και η Αθήνα έχει πια ένα επίσημο τέμενος. Για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας αυτές είναι μέρες χαράς και για όλους μας μια ανάσα ελευθερίας: χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες ώστε η Ελλάδα να πράξει το αυτονόητο και να αποκτήσουν και οι πολίτες της που πιστεύουν σε έναν άλλο θεό -πέραν εκείνου της επικρατούσας θρησκείας- τον δικό τους χώρο λατρείας. Από το 1976 που το αίτημα τέθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτεία, το τζαμί άνοιξε τις πόρτες του μόλις την προηγούμενη Δευτέρα.

Οι περιπέτειες του τεμένους δείχνουν πολλά για τον τεράστιο δρόμο που η χώρα διένυσε σε πολλά επίπεδα. Το 1983 το Δημόσιο παραχωρεί έκταση στο Μαρούσι. Τέσσερα χρόνια μετά αποφασίζει πως δεν είναι κατάλληλη. Τέσσερα χρόνια μετά προτείνεται ο Αλιμος. Οι κάτοικοι αντιδρούν και το σχέδιο παγώνει. Τέσσερα χρόνια μετά επιλέγεται το Κορωπί.

Το 1998 το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι το τζαμί δεν θα χτιστεί εκεί, αλλά στην Παιανία. Το 2006 εντέλει, επί υπουργίας Γιαννάκου, ψηφίζεται νόμος για να ανεγερθεί τέμενος στον Βοτανικό από το ελληνικό Δημόσιο. Οσοι δεν ήθελαν τζαμί στην Αθήνα ξεκίνησαν το παιχνίδι των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 2011 ήταν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εννέα φυσικά πρόσωπα και ο «Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Αθηνά”». Το ΣτΕ απορρίπτει την προσφυγή το 2014. Αργότερα, περισσότερα από 100 φυσικά πρόσωπα προσφεύγουν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Το ΣτΕ απορρίπτει τις αιτιάσεις των προσφευγόντων το 2016.

Μέχρι τώρα οι μουσουλμάνοι της Αθήνας ήταν υποχρεωμένοι να προσεύχονται συνήθως σε αυτοσχέδια «τζαμιά», σε υπόγεια και ημιυπόγεια, και η χώρα εκτίθετο διεθνώς για έλλειψη σεβασμού στη θρησκευτική ελευθερία και τη διαφορετικότητα. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung (2017): «Η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ένα κανονικό τζαμί, παρ’ ότι στην Αττική ζουν 200-300.000 μουσουλμάνοι».

Τώρα το τζαμί άνοιξε επιτέλους τις πόρτες του, αν και δυστυχώς ελάχιστοι πιστοί -λόγω πανδημίας- μπορούν να το επισκεφθούν. Τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό είναι εξαιρετικά αυστηρά και τηρούνται με ευλάβεια: πλύσιμο χεριών, μάσκες, αντισηπτικά, ποδονάρια, ακόμα και το χαλάκι προσευχής έχει αντικατασταθεί από χαρτί μιας χρήσης. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να περιορίσει τη χαρά του πρώτου ιμάμη της Αθήνας, του Μοχάμεντ Ζακί, που κάθεται οκλαδόν δίπλα μου σε μια γωνιά του τζαμιού.

Ο 55χρονος άντρας ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρεις δεκαετίες, πρώτα ως τουρίστας, αλλά η χώρα του άρεσε και θέλησε να εγκατασταθεί εδώ. Παρόλα του τα πτυχία σε Φυσική και Μαθηματικά, χρειάστηκε να δουλέψει στα χωράφια. Αργότερα έγινε διακοσμητής εσωτερικών χώρων, απέκτησε τη δική του ατομική επιχείρηση, αλλά η οικονομική κρίση τον έβγαλε στην ανεργία. Εργάστηκε ως διερμηνέας στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και όταν προκηρύχθηκε η θέση του ιμάμη για το τζαμί της Αθήνας έστειλε στον διαγωνισμό το βιογραφικό του.

Είναι ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας ύστερα από 200 χρόνια και νιώθει πολύ όμορφα γι’ αυτό. «Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα, δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που να χρηματοδοτεί τέμενος». Ο κ. Ζακί ξεκίνησε πρώτα ως «καλεστής» της προσευχής σε έναν χώρο λατρείας στην Κυψέλη και μετά άρχισε να κάνει ο ίδιος το «σαλάτ», την προσευχή. Πώς ένιωσε την πρώτη μέρα στον Βοτανικό; «Ηταν μια πολύ ωραία αίσθηση… ανακούφιση… ένας χώρος δικός μας. Πάλεψαν πολλοί άνθρωποι για πολλά χρόνια για να γίνει αυτό το τζαμί (…), προσθέτει στην πόλη, αλλά και στην Ελλάδα ως χώρα δημοκρατίας».

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/267519_oi-moysoylmanoi-ehoyn-epiteloys-horo-latreias

ο σχολιαστής • 13 hours ago

πέρα από τις προειδοποιήσεις, έχετε υπόψιν ότι αυτό το τζαμί δεν θα βοηθήσει κανέναν. Ίσως σε καμια τζουμουα τίποτα ταξιδιώτες. Οι οποίοι ήδη αμαρτάνουν βαριά που πήγαν σε μέρος χωρίς σαρία. Οι υπόλοιποι που είναι απλώς αποστάτες – υποκριτές δεν θα εξυπηρετηθούν γιατί είναι μακριά. Προφανώς δεν έχετε ξαναπατήσει σε τζαμί. Δεν ξέρετε την προσευχή. Δεν έχετε μελετήσει τίποτα. Δεν ξέρετε τα ακυρωτικά της πίστης. Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Δεν ξέρετε καν για ποια γλώσσα μιλάμε. Αλλά….αφού το κυνηγάγανε χρυσαυγίτες καλό θα ναι. Προστατεύετε ταυτόχρονα ισλαμ και ομοφυλόφιλους; Δεν έχει “ο αναμάρτητος πρώτος”. Στο ισλαμ αν είσαι όντως πιστός τότε απαγορεύεται να τους λυπηθείς. Όχι να τους κοροιδέψεις, αλλά οφείλεις να τους σκοτώσεις. ΔΕΝ είναι ισλαμοφοβία αυτό, πάμε σε διδασκαλία προφήτη, μην τους βάζετε καν στα σπίτια σας. Κανονικά θα έπρεπε να το έχετε απαγορεύσει με το αντιρατσιστικό. Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε, απλά παριστάνετε τους καλούς και πατάτε σε πολλές βάρκες. Έχετε επίσης υπόψιν ότι όταν επικρατήσουν δεν θα ακούσουν άλλες γνώμες. Είναι απαραίτητο να πιστεύετε ότι μιλάνε οι πέτρες. Οι πέτρες φυσικά δεν μιλάνε, το κομμάτι αναφέρεται σε αγαρηνούς από τη ρίζα χα-τζιμ-ρα, που σε ολντ χιτζάζ παραπέμπει σε ΑΓΑΡ, αλλά επειδή κανένας δεν γνωρίζει αρχαία αραβικά, ούτε σούρεθ, εσείς θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι τους εβραίους θα τους καταδίδουν πέτρες (και όχι άραβες που είναι το σωστό). Μαζί με άλλα πολλά που δεν θα σας αρέσουν. Το καλύτερο θα ήταν όποιος θέλει ισλαμ να πάει εκεί. Άστε τα κολλητηλίκια με τους δολοφόνους σας.

ο σχολιαστής • 14 hours ago • edited

προφανώς δεν ξέρετε τίποτα από ισλαμ. Δεν έχετε ιδέα. Υπήρχε ισλαμ. Υπάρχουν και τζαμιά στη θράκη ξέρετε. Μάλλον για επίσημο τζαμί στην ΑΤΤΙΚΗ θα θέλατε να πείτε. Δεν ξέρω αν θα το κάνετε δεκτό το σχόλιο αλλά προσέξτε λίγο. Η τακτική “πάω και βρίσκω τα φρικιά” και “όποιον κυνηγάνε οι ακροδεξιοί είναι φίλος μου”, αυτό με το ισλαμ δεν θα δουλέψει. Δεν θα σας χρωστάνε ευγνωμοσύνη, δεν θα εκτιμηθεί αυτό που κάνετε και Δεν ξέρετε καν τα ακυρωτικά της πίστης. Το μόνο που καταφέρατε είναι να βάλετε την αθήνα στον οίκο των πιστών και να πρέπει να γινει ισλαμική όλη. Δεν ξέρετε τίποτα από ισλαμ. Δεν ξέρετε ούτε τι ημερολόγιο έχει. Απλά προσπαθείτε να παραστήσετε τους καλούς και θα βρεθείτε σαν το δάσκαλο στη Γαλλία. Αυτό είναι σαν την ταινία τον χάνιμπαλ που έλεγε η Κλαρίς στον Πάτσι: ΜΗΝ διανοηθείς να τον πιάσεις μόνος σου, he is EXTREMELY dangerous. Και ο Πάτσι της έλεγε “καλά, τραγούδα” και βρέθηκε κρεμασμένος, με την κοιλιά του απέξω. Στο ισλαμ το αίμα των απίστων συνεχίζει και είναι αναλώσιμο. Και θα είναι μέχρι να τελειώσει ο κόσμος. Δεν είναι μουσουλμάνοι, αποστάτες είναι και λένε καλά λόγια μέχρι να γίνουν πλειονότητα. Οι δάσκαλοι ξεχνάνε να να σας πουν τι ειναι το ουάλα μπάρα. Δεν προσπαθώ να φοβήσω κανέναν. Στην παραφροσύνη σας πάνω, πουλάτε καλοσύνη στον δολοφόνο σας.

jaskaras • 21 hours ago

Εχμμ… να διαβάζω σε αριστερή εφημερίδα ότι “επιτέλους” άνοιξε ένα “τέμενος”… Φαίνεται έχω μείνει πίσω, στο ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, ότι οι πνευματικοί τους πρόγονοι καίγανε άτομα που έλεγαν ότι η γη είναι σφαιρική ή που πίστευαν “σε άλλο θεό”, στο Ελλάντα η εκκλησία συνεργαζόταν με τους Οθωμανους, παρέδωσε τον Ρήγα, “αφόρισε” την Επανάσταση κτλ κτλ. Αντί να απομονώνουμε τη “κυρίαρχη” εκκλησία (που σήμερα λέει ότι οι σεισμοί ειναι τιμωρία “από τον θεό” και οι ομοφυλόφυλοι είναι τέρατα), ανοίγουμε άλλα αντίστοιχα μαγαζιά… Θεούσες, αλλά “δίκαιες” θεούσες.

loading...