ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: «Θα κατέβουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου – Μάθημα δημοκρατίας στην εποχή που ζούμε»

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίθεση στην κυβέρνηση για τις νέες απαγορεύσεις που περιορίζουν στο ελάχιστο την ελευθερία των πολιτών και θυμίζουν άλλες εποχές, πολύ πιο μακρινές, και δηλώνει πως θα κατέβει στην πορεία της 17/11 για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς είναι ένα «χρήσιμο μάθημα δημοκρατίας» τη σημερινή εποχή των απαγορεύσεων.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ την στιγμή που οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της πανδημίας, προσπαθεί μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου να δημιουργήσει συνθήκες έντασης. Ειδικά ο κ. Χρυσοχοϊδης ποντάρει στην ένταση ως σωσίβιο για την πολιτική του αποτυχία».

Οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι «εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί και σήμερα ένα σημαντικό μάθημα δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε των αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι και σήμερα να παλεύουμε για μια κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη», προσθέτοντας ότι

«ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει ότι κοινωνικοί φορείς και κόμματα οφείλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, με ευθύνη απέναντι στην προστασία της δημόσιας Υγείας και της ζωής».

Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι «ως εκ τούτου, παράλληλα με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, θα καταθέσει στεφάνι στον μαρτυρικό χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ και από εκεί θα κατευθυνθεί συμβολικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι και άλλοι φορείς και πολιτικές οργανώσεις εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, ενώ στην κυβέρνηση φοβούνται πως η φετινή πορεία μπορεί να «συσπειρώσει» όσους αντιτίθενται στις απαγορεύσεις και δεν προέρχονται αποκλειστικά από το χώρο της αριστεράς.

loading...