Της Λέττας Καλαμαρά

Ότι βρισκόμαστε σε Παγκόσμιο πόλεμο με τον COVID-19 και τους δημιουργούς του δεν υπάρχει αμφιβολία πια. Εκατομμύρια νεκροί και τραυματίες στα νοσοκομεία επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση. Αν προσθέσουμε και την ύφεση, την ανεργία και τον εγκλεισμό δεν απουσιάζουν πολλοί παράγοντες από μία εμπόλεμη κατάσταση. Σε αυτή την παγκόσμια ιδιότυπη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση όλοι αδημονούν για το τέλος του πολέμου που δεν φαίνεται κοντά παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις παρηγοριάς.

Ο COVID-19 που καθόρισε το επικοινωνιακό μέχρι σήμερα αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ για τη θέση της στον 21ο αιώνα όπως κατέδειξε ο γκουρού της αμερικανικής πολιτικής Henry Kissinger με πρόσφατες δηλώσεις του, δεν αναμένεται να θεραπευτεί πριν από τις 20 Ιανουαρίου 2021 σε καμία περίπτωση. Τα θύματα και οι τραυματίες θα συνεχίσουν, με τους πολιτικούς υπεύθυνους ακόμα και στη χώρα μας να εγκαταλείπουν πια την πολιτική των μηδενικών απωλειών και να επικεντρώνονται στη διάσωση-διαχείριση του συνόλου ώστε να μη διακινδυνεύσει η ασυλία τους.

Ο πόλεμος για να κερδηθεί χρειάζεται γενναίους που θα δώσουν ηρωικές μάχες και στην Ελλάδα πέρα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ένα ελλιπές, δυσλειτουργικό και κυρίως διεφθαρμένο ΕΣΥ στο οποίο ουδείς επιθυμεί να θυσιαστεί για την ηγεσία του. Μια ηγεσία που δεν εμπνέει για την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλειά της με τις συνεχείς αντιφατικές αποφάσεις, τις ανούσιες διακομματικές ξιφουλκίες, την απουσία εθνικού σχεδίου, την υπηρέτηση των ολίγων και τη διεθνή υποταγή σε αποικιοκράτες εθνικής απαλλοτρίωσης. Μια ηγεσία που δεν εμπνέει το λαό για να θυσιαστεί.

Η μάσκα στο πρόσωπο του Έλληνα Εύζωνα, του εθνικού ιστορικού προτύπου θυσίας και αυταπάρνησης μαρτυρεί την εθνική πολιτική αποστροφής στη μάχη και τη θυσία υπεράνω όλων που κυριάρχησε μεταπολιτευτικά μετατρέποντας την άμυνα και την υγεία σε βασικούς τομείς διαφθοράς και αναξιοκρατίας. Τι νόημα αλήθεια έχει μία μάσκα σε κάποιον που δεν τον πλησιάζει κανείς λόγω του δέους που προκαλεί. Ένα σύμβολο που πλέον αποτελεί έναν κοινό θνητό που χρειάζεται να τρέξει να κρυφτεί για να σωθεί από τον αόρατο εχθρό ακόμα και όταν είναι μόνος του.

Η σύγχρονη Ελλάδα των Θερμοπυλών, των Ευζώνων, και του “OXI” απαρνείται την ιστορία της και ευρισκόμενη υπό γερμανική ευρωπαϊκή κατοχή ξεπουλάει ιερά και όσια, εθνικές υποδομές και τη ζωή των αγέννητων Ελλήνων προς όφελος των αποικιοκρατών και της ντόπιας ολιγαρχίας. Μία δυσώδη νομενκλατούρα που ανδρώθηκε στη Μεταπολίτευση γεμίζοντας τους λογαριασμούς της Ελβετίας και άλλων φορολογικών παραδείσων, καλλιεργώντας και επιβάλλοντας το πετυχημένο μοντέλο του ευνουχισμένου πατριώτη. Και ένας λαός που έμαθε να ζει με δανεικά και κλοπιμαία, ξεπλυμένες επιδοτήσεις και αρνείται να πολεμήσει για τον ίδιο τον εαυτό του, τη ζωή του, προτιμά να κρυφτεί και να περιμένει το συσσίτιο της φτώχειας του χωρίς μνήμη, χωρίς ψυχή, χωρίς ζωή.

Είναι απορία πια αν την Ελλάδα διοικούν Έλληνες ή ντυμένοι Έλληνες Ανατολίτες, διακινητές ουσιών και ανθρώπων σκλάβων στα παζάρια της Ευρώπης. “Business as usual”, που λέει και το κεφάλαιο του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που οραματίζεται στην Ελλάδα το καλύτερο “πλυντήριο” του 21ου αιώνα μεταπολεμικά. Πάντα με την κατάλληλη Κυβέρνηση επιλογής της και τους κατάλληλους Υπουργούς στα κρίσιμα Υπουργεία, σύντομα.


Μύρισε ανασχηματισμός Μητσοτάκη ενόψει των εθνικών κρίσεων και βρώμισε η Ελλάδα από την μπόχα των απευθείας αναθέσεων με Νόμο…

loading...