Translate the article and read it to your Language

ΟΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΤΟ «ΛΙΘΑΡΑΚΙ» ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ (ΠΑΡΑ)ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΟΥΦΛΉ, ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΟΛΗ WUHAN, ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ NATURE www.nature.com ΣΤΙΣ 20/11/2020.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ COVID-19, ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ. ΟΠΌΤΕ ΤΟ «ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ» ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΛΕΝΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥΣ (“LOCKDOWN” ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΙΚΉ), ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ», ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΩΝ «ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ», Κ-Α-Τ-Α-Ρ-Ρ-Ι--Π-Τ-Ε-Τ-Α-Ι !!!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ https://attikanea.info ΣΤΙΣ 24/11/2020 ΜΕ ΤΙΤΛΟ: Ακούει κανείς στην Ελλάδα; Ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό – Γιγάντια έρευνα σε 10 εκατομμύρια πολίτες!

Ακούει κανείς στην Ελλάδα; Ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό – Γιγάντια έρευνα σε 10 εκατομμύρια πολίτες!
Η έρευνα δεν έχει προηγούμενο, αφού σχεδόν κάθε κάτοικος της πόλης ελέγχθηκε ιατρικά: περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες εξετάστηκαν, αποτελώντας το 92% όλων των κατοικούντων άνω των 6 ετών.


Δημοσιεύθηκε επιστημονική εργασία που τεκμηριώνει πως δεν υφίστανται στοιχεία που να δείχνουν πως οι φορείς του Νέου Κορονοϊού 2019 μεταδίδουν την μόλυνση.

Πρόκειται για γιγάντιας κλίμακας ερευνητική εργασία, που έλαβε χώρα στην κινέζικη πόλη Γουχάν, που έγινε γνωστή για το ξέσπασμα της επιδημίας COVID-19.

Η έρευνα δεν έχει προηγούμενο, αφού σχεδόν κάθε κάτοικος της πόλης ελέγχθηκε ιατρικά: περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες εξετάστηκαν, αποτελώντας το 92% όλων των κατοικούντων άνω των 6 ετών.

Η επιστημονική ανάλυση με τίτλο “Post-lockdown SARS-CoV-2 nucleic acid screening in nearly ten million residents of Wuhan, China” δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature και βασίζεται σε εξετάσεις που έλαβαν χώρα από τον Μάιο ως τον Ιούνιο στην Γουχάν.

Η καταγωγή του ιού δεν έχει τεκμηριωθεί αδιαμφισβήτητα, με νέες μελέτες να υποστηρίζουν πως η ασθένεια υπήρχε στην Ιταλία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Οι ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον ιό

Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι σεσημασμένες ασυμπτωματικές περιπτώσεις ήταν μεταδοτικές, υποστηρίζεται στην μεγάλη έρευνα.

Τονίζεται επίσης πως τα πορίσματα αυτής της τεράστιας επιστημονικής εργασίας μπορούν να ενισχύσουν ορατά τις δημόσιες αρχές “να προσαρμόσουν και να ελέγξουν τις στρατηγικές τους στην μετά το lockdown περίοδο”.

Οι συντάκτες της έρευνας αναγνωρίζουν πως προηγηθείσες μελέτες έχουν υποστηρίξει πως ασυμπτωματικοί μετέδιδαν την μόλυνση και θα μπορούσαν να εμφανίσουν συμπτώματα αργότερα.

Οι επιστήμονες στην Γουχάν αντέτειναν πως οι κάτοικοι που βρίσκονται ακόμα θετικοί στον Νέο Κορονοϊό 2019 φέρουν χαμηλή ποσότητα ιικού φορτίου και συνεπώς δεν είναι σε θέση να μεταδώσουν μόλυνση σε άλλους.
Η σημασία για τις δημόσιες πολιτικές μας

Ο σκεπτικισμός που έχω εκφράσει για την καταστροφική απραξία της ελληνικής Κυβέρνησης στην επιτελική προετοιμασία του συστήματος υγείας για την αναμενόμενη εποχιακή έξαρση των κρουσμάτων COVID-19 αποδεικνύεται πως έχει πραγματική βάση: δεν διαθέτουμε δομές, κλίνες, ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υπηρεσίες γενικού συμφέροντος σε πλέγμα ικανό να αντιμετωπίσει τον αναμενόμενο φόρτο.

Η τιμωρία της κοινωνίας και της οικονομίας με τυφλά lockdown, χωρίς να προστατεύονται οι ευάλωτοι, στοχοποιεί την λάθος υγειονομική ομάδα, που είναι οι υγιείς, ασυμπτωματικοί και ολιγοσυμπτωματικοί. Προφανώς έχει τεράστιο κόστος -και κόστος σε ανθρώπινες ζωές- αλλά αυτό αποκρύπτεται συστηματικά.


Ένα κράτος που έχει πρωτοβάθμια υγεία, μπορεί να προλάβει την εξέλιξη της νόσησης στους ολιγοσυμπτωματικούς: αυτή είναι η πολιτική διδαχή από την πολύκροτη έρευνα των Κινέζων.

Ακούει κανείς στην Ελλάδα;

Η επιστημονική τεκμηρίωση εξελίσσεται ηχηρά σε διεθνές επίπεδο, οπλίζοντας τα κράτη με ισχυρά εργαλεία κατανόησης και αντιμετώπισης της COVID-19. Στην Ελλάδα, κυριαρχεί το σκοτάδι…

Δεν υπάρχουν σχόλια :