Ο Κ.Κυρανάκης «σπάει» την κυβερνητική γραμμή κι επιτίθεται στους λοιμωξιολόγους: «Κατώτεροι των περιστάσεων!»

 Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης ήταν ο πρώτος βουλευτής στο εσωτερικό της ΝΔ που τάχθηκε ανοιχτά κατά των λοιμωξιολόγων για τη διαχείριση της πανδημίας λέγοντας πως έχουν σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ οι επιστήμονες έχουν καθυστερήσει αρκετά να βρουν το εμβόλιο ενώ θα  αποδειχθεί στο τέλος της πανδημίας αν είχαν δίκιο ή άδικο, σε μία τοποθέτηση που «έσπασε» τη «γραμμή» που έχει επιβάλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΝΔ, η οποία δεν σηκώνει ούτε «ψήγμα» αμφισβήτησης στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που έχει «κλειδώσει» όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Kontra κατέκρινε την θέση των επιστημόνων αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και υπαινίχθηκε ότι οι επιστήμονες μπορεί να κάνουν και λάθος και αυτό θα εκτιμηθεί στο τέλος της πανδημίας. 

«Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημία που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

«Επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου –και σας το έχω πει πολλούς μήνες πριν κ. Λιάτσο στην εκπομπή σας– θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση αμφισβήτησε έστω και με «το γάντι» τους περιορισμούς που έχουν επιβάλλει οι λοιμωξιολόγοι, δείγμα ότι πολλοί γαλάζιοι βουλευτές «νιώθουν» την αγανάκτηση των πολιτών και ειδικά του κλάδου της εστίασης, η οποία αποτελεί τον πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Άλλωστε ο κ.Κυρανάκης εκλέγεται στον Νότιο τομέα Αθηνών ο οποίος είναι το «κέντρο» της εστίασης της πρωτεύσας μαζί με το Κολωνακί και το Γκάζι.

loading...