Οι πολιτικοί και η χαμένη αξιοπιστία τους.

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Κάποτε επιτέλους θα πρέπει σε αυτή την χώρα να μιλήσουμε για την ουσία της πολιτικής και να πούμε αλήθειες.

Να δούμε τα προβλήματα σε βάθος και στην ρίζα τους και να μην ασχολούμαστε μόνο με τα απόνερά τους.

Να πάψουμε να ακολουθούμε εκείνο τον δρόμο που θέλουν να μας κατευθύνουν οι πολιτικοί, για να μας κάνουν υποχείριά τους και κλακαδόρους τους.

Γιατί αυτή ήταν μια πρώτης τάξης διαταραχή του συστήματος των προσωπικών μας αξιών, όλα τα υπόλοιπα ήρθαν αργότερα και χωρίς να το καταλάβουμε…..

Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού και όχι μόνο δεν κάνει κάτι να την κερδίσει, αλλά συνεχίζει να την απαξιώνει με την συμπεριφορά του προκαλώντας την περιφρόνησή του. 

Δύο παραδείγματα. 

Δύο παρόμοια περιστατικά παραβίασης των υγειονομικών κανόνων και πως αντιμετωπίστηκαν από τις ηγεσίες των κομμάτων τους.

Ο Γ. Κουμουτσάκος υπουργός της κυβέρνησης, για να σφετεριστεί λίγες ψήφους από την πλευρά της Εκκλησίας πριν λίγους μήνες, έκανε σόου με το μυστήριο της Θείας Μετάληψης, λες και η πίστη δεν είναι εσωτερική υπόθεση του καθενός μας αλλά των μίντια, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις προτάσεις της κυβέρνησης του.

Ο δε Π. Πολάκης κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε με περηφάνια φωτογραφία του να διασκεδάζει με 7+1; φίλους του, κοροϊδεύοντας με μαντινάδα τα υγειονομικά μέτρα.

«Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει»

Και συνεχίζει: «Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!»

Πως αντέδρασαν τα κόμματα και οι ηγεσίες τους σε αυτές τις δύο παρόμοιες και απαράδεκτες συμπεριφορές;

Για τον Γ. Κουμουτσάκο η Ν.Δ αποφάσισε ότι:

«Όλοι είμαστε χριστιανοί αλλά δεν το επιδεικνύουμε. Οι υπουργοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα»

Παρόλα αυτά ο Γ. Κουμουτσάκος συνεχίζει να απολαμβάνει χωρίς συνέπειες την αναπαυτική υπουργική του πολυθρόνα, περιμένοντας ίσως την αντικατάσταση του στο επόμενο ανασχηματισμό.

Για τον Π. Πολάκη η θέση της Ν.Δ είναι:

«Ο ιατρός και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν.

Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον Π. Πολάκη ζητά την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν κάνει το ίδιο για τον δικό της υπουργό.

Ας δούμε τώρα πως τα αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Γ. Κουμουτσάκο έλεγε:

«Με 453 κρουσματα μόνο χθες και υπό την απειλή ενδεχόμενου δεύτερου λοκντάουν, ένας υπουργός μας λέει ότι κοινώνησε κατά λάθος και ο άλλος ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κορωνοϊού με τη θεία κοινωνία. Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο για όλη τη χώρα, κατά τα λοιπά αυτοί οι άνθρωποι απορούν ποιος τροφοδοτεί συνωμοσιολογικές θεωρίες.  Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι επιθεώρηση».

Για το Π. Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Α. Τσίπρα μας είπε:

«Είναι μία αρνητική εικόνα».

Και σπεύδει να τον δικαιολογήσει: 

«Η συμμετοχή του στο γεύμα αφού είχε κάνει το τεστ δεν είναι αρνητικό, το αρνητικό είναι η διαφήμιση, γιατί μπορεί να εκληφθεί ως προτροπή στους πολίτες. Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει από μεγάλο μέρος της κοινωνίας χαλαρότητα απέναντι στα μέτρα. Αυτή είναι δική μας ευθύνη, είναι συλλογική ευθύνη»

Ερώτηση αφελούς:

Ξέρει αν οι υπόλοιποι 7 είχαν κάνει το τεστ; Γιατί δεν το αναφέρει. Αυτό δεν έχει σημασία;

Για το ίδιο ουσιαστικά αδίκημα, για τον μεν Π. Πολάκη ψάχνει να βρει δικαιολογίες για τον δε Γ. Κουμουτσάκο απαξιώνει την κυβέρνηση.

Για τις ίδιες ανόητες πράξεις και συμπεριφορές κομματικών στελεχών, έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις των κομμάτων τους.

Ίσως κάποτε να έρθει εκείνη η μέρα που οι οπαδοί κάθε κόμματος, θα μάθουν να καταδικάζουν και να απαιτούν από τις ηγεσίες των κομμάτων που υποστηρίζουν, την αποπομπή του κάθε Κουμουτσάκου και του κάθε Πολάκη. Τότε μπορεί να υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι στην κοινωνία μας.

Ίσως όταν οι ηγεσίες των κομμάτων αποφασίσουν να τιμωρούν παραδειγματικά τον κάθε Πολάκη και τον κάθε Κουμουτσάκο τότε κάτι μπορεί να αλλάξει στην βρομιά και στην σαπίλα που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου.

loading...