Κυβέρνηση: ”Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες!”

Στην πρόοδο του εμβολίου κατά του κορoνοϊού και το σχέδιο εμβολιασμού που ετοιμάζει η Κυβέρνηση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

Ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι «είμαστε σε καθεστώς lockdown γι αυτό δεν πρέπει να προτρέχουμε».

«Σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να έχουμε από Ευρώπη και Αμερική ανακοινώσεις για τα εμβόλια. Πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι ο σχεδιασμός για το εμβόλιο είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα απ’ ότι ήταν κάποιους μήνες πριν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα υπάρχει «δυνατότητα να εμβολιάζονται περίπου 2.100.000 Έλληνες τον μήνα» και «το σύνολο του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης «περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα».

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing.

Όπως είπε η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. «Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. 

Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος. Ιδίως για την Πάτρα ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, αυτής της πολύ μεγάλης γιορτής για την πόλη εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα», τόνισε.

«Να μη γίνει μία ακόμα μεγάλη τοπική γιορτή εστία υπερμετάδοσης», συμπλήρωσε.

loading...