Μπριζίτ Μπαρντό: Ο κορονοϊός ήρθε πριν καταστραφούμε από υπερπληθυσμό

 “Ο άνθρωπος, από μόνος του αρπακτικό, πολλαπλασιάζεται εσαεί χωρίς έλεγχο των γεννήσεων”

Ηπανδημία του κορονοϊού μονοπωλεί το ενδιαφέρον του πλανήτη και ως εκ τούτου η διάσημη ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό έχει άποψη για το ζήτημα.

Με αφορμή την επανέκδοση της αυτοβιογραφίας της «Initiales BB», μίλησε στη France Soir για τα συναισθήματά της απέναντι στην πανδημία.

Δεν πιστεύει ότι η πανδημία προήλθε από παγκολίνο, αλλά επίσης δεν πιστεύει ότι ήταν ένα ψέμα. 

«Αυτός ο ιός έφτασε εγκαίρως πριν ο πλανήτης εκραγεί, καταστραφεί από μια ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δημογραφία. Ο άνθρωπος, από μόνος του αρπακτικό, πολλαπλασιάζεται εσαεί χωρίς έλεγχο των γεννήσεων, εισβάλλει, καταστρέφει, ρημάζει, διεισδύει με την κυριαρχία στα πάντα εμποδίζοντας την πολλαπλασιασμό τους» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια η ισορροπία έχει αναταραχθεί, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και όχι πολλά είδη ζώων.

Μια εξέγερση του πλανήτη

Συνοψίζοντας τις σκέψεις της για την κρίση υγείας και τις αλλαγές που έχουν έρθει και θα έρθουν, η ηθοποιός είναι μάλλον απαισιόδοξη.

«Τίποτα δεν θα αλλάξει, η απληστία θα είναι ισχυρότερη, η απληστία, η ηλιθιότητα και η άγνοια θα τρελάνουν τον κόσμο».

Ήδη τον περασμένο Απρίλιο, ερωτηθείσα από την Figaro «για το τι περιμένει για την μετα-κορανοϊό εποχή» η Μπαρντό δήλωσε πως δεν θα εκπλαγεί με οτιδήποτε κι αν συμβεί.

«Με το ζωώδες ένστικτο μου, νιώθω μια εξέγερση στον πλανήτη, ενάντια στον τρόπο που οι άνθρωποι τον έχουν καταστρέψει. Ξεκίνησε με την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές […] Ο πλανήτης ασφυκτιεί από μια τρομερή δημογραφία. Είναι η βάση όλων των προβλημάτων που διαταράσσουν τη ζωή μας σήμερα»

Όσον αφορά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης, η σταρ είχε δηλώσει ότι ζούσε ήδη απομονωμένη στην ιδιοκτησία της στο Σαν Τροπέ.

loading...