Β.Πούτιν προς Τ.Μπάιντεν: «Δεν θα σε συγχαρώ μέχρι να ανακηρυχθείς νόμιμα νικητής»! Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν αρνήθηκε να συγχαρεί τον Joe Biden για την «εκλογή» του ως εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ το Σάββατο (βασικά τα κανάλια τον ανακήρυξαν πρόεδρο αφού το αποτέλεσμα θα επικυρωθεί ή όχι στις δεκατέσσερις Δεκεμβρίου από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων), διότι υπάρχουν ακόμα «νομικές διαδικασίες» να πραγματοποιηθούν.Με άλλα λόγια ο Ρώσος πρόεδρος δεν θεωρεί ακόμα τον Τ.Μπάιντεν νόμιμο πρόεδρο των ΗΠΑ.


«Η Ρωσία μπορεί να αναγνωρίσει έναν καινούριο πρόεδρο με την επικύρωση των «επίσημων αποτελεσμάτων». Πιστεύουμε πως το σωστό είναι να περιμένουμε» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov.


“Ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε επιλογή θα κάνει το αμερικανικό έθνος».


Πάντως δεν έχουν στείλει συγχαρητήρια πολλοί ηγέτες του πλανήτη στον Τ.Μπάιντεν καθώς δεν είναι σίγουροι για την «νομιμότητά» του με όλα όσα έχουν προηγηθεί και με όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των εκλογών, αλλά και με τον διχασμό που έχει προκληθεί στην αμερικανική κοινωνία, με τουλάχιστον την μισή να απαιτεί επαλήθευση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου έστειλε ένα τυπικό συγχαρητήριο μήνυμα μία μέρα μετά αφότου τον είχαν συγχαρεί όσοι το έκαναν,ένα πολύ τυπικό μήνυμα.


Η μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη, η Ινδία, δεν τον έχει συγχαρεί όπως επίσης και η Κίνα.


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν τον έχει συγχαρεί και αυτός.


Με εξαίρεση τους ηγέτες της ΕΕ (και η ελληνική κυβέρνηση) και μερικών κρατών-μπανανιών του Ειρηνικού στιλ νησιών Φίτζι, δεν τον έχουν συγχαρεί πάρα πολλοί ηγέτες.


Ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες γιατί δεν είναι σίγουροι πως ο Τ.Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :