Γιατί είναι η Λέσβος το μοναδικό νησί με σοβαρό πρόβλημα κορωνοϊού; – Ποιος ο ρόλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών;

 Υπάρχει σχέση μεταξύ μεταναστευτικών πληθυσμών και ιϊκού φορτίου στις κόκκινες περιοχές; Πέτυχε το τουρκικό σχέδιο για “επιβάρυνση” του προβλήματος στην Ελλάδα μέσω της αποστολής μεταναστών με κορωνοϊό; Πέτυχαν τα σχέδια των Τούρκων;

Κατά την χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στις περιοχές της χώρας που έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα ιϊκά φορτία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα είπε: 

Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές -που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους- είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος.

Γιατί άραγε είναι η Λέσβος το μοναδικό νησί, που έχει μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο; Μήπως γιατί είναι το νησί στο οποίο υπάρχει μεγάλη σώρευση παράνομων μεταναστών, κατά πολλούς ανεξέλεγκτων πληθυσμών που δεν τηρούν κανένα μέτρο; Ήταν ο “τουρισμός” το πρόβλημα με τα εισαγόμενα κρούσματα ή οι ανεξέλεγκτες κινήσεις μεταναστών από την Τουρκία, που παρά την μείωση συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να φτάνουν; Γιατί σίγουρα δεν ήταν ο τουρισμός που δημιούργησε το πρόβλημα στο νησί αφού αυτός έχει … καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια.

Μήπως και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας συνδέονται με αντίστοιχους πληθυσμούς;  Μήπως οι λαλίστατοι κατά τα άλλα ειδικοί γνωρίζουν κάτι επί του θέματος, το οποίο δεν αποκαλύπτουν; Τουλάχιστον στην Ελλάδα αφού στο εξωτερικό υπάρχει πληθώρα ερευνών που αποδεικνύουν την ταχύτερη μετάδοση του κορωνοϊού στις “κοινότητες μεταναστών”.

Επιπρόσθετα, η αποστολή μεταναστών με κορωνοϊό από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά ήταν όπως είχαν επανειλημμένα τονίσει ΜΜΕ σχεδιασμός των τουρκικών αρχών, που με τον τρόπο αυτό θεωρούσαν ότι μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα στην χώρα. Μήπως τελικά τα κατάφεραν, έστω εν μέρει;

loading...