Ρωσία: Η Γαλλία θα μπει στον πόλεμο με την Ελλάδα αν γίνει κάτι με Τουρκία

Ρωσία: Ειδικοί πιστεύουν πως αν γίνει πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας η Ελλάδα θα έχει στο πλευρό της την Γαλλία και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την Nezavisimaya Gazeta, αυτό δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του τουρκικού τμήματος στο Αμερικανικό Ίδρυμα για την Άμυνα, Αϊκάν Ερντεμίρ, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε την θέση στο τουρκικό κοινοβούλιο.

«Η Γαλλία και η Τουρκία βρίσκονταν σε αντίθετες πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη και είχαν σοβαρές διαφορές σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Συρίας», τόνισε.

Ο Ερντεμίρ εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η τουρκική ηγεσία, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ερντογάν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με έναν μακρύ κατάλογο χωρών από κοντινές και μακρινές περιοχές.

«Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει οποιαδήποτε άλλη στρατηγική εκτός από ανατρεπτικούς ρόλους σε αρκετά πεδία και εάν η κλιμάκωση αυτών των κρίσεων μπορεί να τερματίσει την αυξανόμενη απομόνωση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας.

Επιπλέον, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η πιθανή νίκη του Τζόζεφ Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δεν θα είναι καλή για Τουρκία, καθώς ένας από τους πλησιέστερους συμβούλους του Δημοκρατικού υποψηφίου, ο Νίκολας Μπερνς, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του ύπουργού Εξωτερικών ή του Βοηθού Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Μπερνες δήλωσε πρόσφατα σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι η έλευση του πρώην αντιπροέδρου στην προεδρία θα σήμαινε την ενίσχυση των θερμών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΠΗΓΗ

loading...